Het eerste golfnieuws

Derksen als enige Nederlander door naar laatste 2 dagen van Qualifying School

ImageHet is Guido van der Valk helaas niet gelukt zich te plaatsen voor de laatste 2 dagen van de finale van de Qualifying School. Met 75, 68, 71 en 69 slagen, 283 slagen in totaal, eindigde hij op de gedeelde 95e plaats. De cut lag op 280 slagen dus Van der Valk had 3 slagen teveel!

Robert-Jan Derksen kon opgelucht ademhalen, hij speelde zijn vierde ronde zonder fouten en kwam met 68 slagen van de baan van Emporda. Hij sloeg achttien greens in regulation en wist daarvan drie birdies te maken voor een ronde van 68. Derksens totaal is -12 met nog twee dagen voor de boeg. Voor de laatste twee dagen op Emporda hebben die spelers zich geplaatst die op de 75e plaats eindigden of beter.

Onder de spelers die evenmin als Van der Valk de cut haalden, bevonden zich bekende namen zoals: Steven Richardson, Andrew Scherborne, Massimo Scarpa en Scott Drummond.

De Engelsman Philip Archer gaat met een vierde ronde van 67 slagen nog steeds aan kop in de finale van de Qualifying School. De 30-jarige speler uit Warrington eindigde op de Emporda Golf Club met een tussenstand van 265 slagen (21-onder par). Daarmee heeft hij twee slagen voorsprong op zijn landgenoot Philip Golding (67) en drie slagen voorsprong op Per Nyman (63).