Decottignies Lafon wint het NewGiza Pyramids Challenge Kraai en Albertus beste Nederlanders

Met indrukwekkende dominantie heeft de Fransman Mathieu Decottignies Lafon de titel van de NewGiza Pyramids Challenge 2021 veiliggesteld en daarmee zijn vijfde toernooizege op de Pro Golf Tour behaald. In Egypte zegevierde de man uit Bon-dues bij de première van de Pro Golf Tour in Caïro na drie ronden met 63, 70 en 66 slagen en kwam zo op 17 onder par. Na 54 holes had de 28-jarige vijf slagen voorsprong op de amateur Robert Foley die met 12-onder op de tweede plaats eindigde.

Caïro / Egypte – Mathieu Decot-tignies Lafon kent het gevoel van een overwinning op de Pro Golf Tour al heel goed, hij wist eerder in 2015 en 2018 twee toernooien te winnen; en toch was alles deze keer nieuw: “Ik ben nog nooit met zo’n grote voorsprong een finaleronde ingegaan”, zei de Fransen dolgelukkig.

De basis voor succes op de nieuwe golfbaan aan de rand van Caïro, in het zicht van de piramides van Gizeh, werd gelegd door Decottignies Lafon in de eerste ronde toen hij een briljante 63 ronde tekende op de veeleisende par 72-baan, zes birdies naast twee eagles. “Ik speel al een paar weken heel goed golf”, zei de Pyramids-kampioen, “mijn ijzers werken goed en als de putter deed zijn werk ook supergoed. ” Met een solide ronde van 70 slagen op de tweede dag en met 66 slagen op de laatste eindigde hij met 17-onder bovenaan het klassement.

Stan Kraai eindigde samen met Max Albertus als beste Nederlanders in het toernooi. De twee kwamen na drie ronde op 4-onder en deelden daarmee de negende plek. Mike Toorop werd gedeeld 18e met een eindscore van 3-onder. Philip Bootsma en Mats Markovits werden met par gedeeld 32e.