DP World Tour

Deceptie voor Joost Luiten in Zuid-Afrika en Daniel Brown leidt na 2e ronde!

Daniel Brown

Een gemiste cut voor Joost Luiten en hoe! Na een eerste ronde van 78 slagen was er nog hoop maar de 38-jarige Nederlander wist ook op de tweede dag van het SDC Championship niet te scoren en wandelde de St. Francis Links in Eastern Cape met nog een slag meer vanaf. Het werd een van zijn hoogste scores ooit op de European Tour met +13 en de hoop is dat hij dit snel achter hem kan laten.

Daniel Brown nam een overtuigende voorsprong van drie slagen in het weekend in het SDC Championship 2024, De Engelsman, die pas op woensdagmiddag op de gastlocatie in Eastern Cape aankwam na aanzienlijke reis vertragingen, volgde zijn openingsscore van 66 op met een tweede ronde van 67 om op de helft van het toernooi op 11 onder par te komen.

Beginnend met een score van zes onder, draaide de 29-jarige een score van 36 na drie birdies, een double bogey en een bogey aan de voorkant, aangezien de omstandigheden het de spelers moeilijk maakten op de tweede dag.

Vervolgens maakte hij een bogey op de tweede hole tussen birdies op de eerste en vierde hole, waarna hij met een adembenemende finish van eagle-birdie-birdie vanaf de zesde een gezonde voorsprong nam aan de top van het klassement.

Shaun Norris, mede-leider na de eerste ronde, en zijn landgenoot Robin Williams waren de dichtstbijzijnde uitdagers van Brown op acht onder.

Norris tekende een eagle, een birdie en twee bogeys op in zijn 71, terwijl Williams een eagle en drie birdies maakte in zijn laatste vier holes om een sensationele 67 neer te zetten.

Amerikanen James Nicholas en Jordan Gumberg stonden nog een slag achter op zeven onder na beiden een ronde van 69 te hebben gemaakt.

Teleurstellende start van Joost Luiten in Zuid-Afrika waar twee man de leiding nemen!