DP World Tour

De rentree van Joost Luiten in Tsjechië

Deze week is hij er weer en dat na een tijdje afwezig te zijn geweest op de European Tour, Joost Luiten. Hij zal deze week zijn rentree maken in het D+D Real Czech Masters dat wordt gespeeld op het Albatross Golf Resort in Praag in Tsjechië. Ook Wil Besseling en Daan Huizing spelen deze week mee in de wedstrijd met een cheque van 166.660 euro!

Luiten liet via een interview met Gerard Louter van golf.nl weten dat hij heerlijke ballen op de range had geslagen en dat hij er zin in had om weer te spelen, want hij miste het competitieve element. De hoop is dat de 36-jarige Nederlander zijn vorm weer weet te vinden en dat hij het toernooi met een mooie score kan afsluiten.

Luiten stapte in juni dit jaar van de golfbaan in het Porsche Open net buiten Hamburg. Na een dramatische start met dubbel bogey, par, bogey, dubbel bogey en een 9 op een par 3 vond hij het wel genoeg. Hij was mentaal gebroken liet hij toen weten. Nu dus na maanden afwezigheid zal hij zijn clubs weer laten spreken.

De Nederlandse Amerikaan Johannes Veerman is de titelverdediger. Hij won vorig jaar op dezelfde golfbaan met een eindscore van 15-onder par. Luiten eindigde toen met 8-onder gedeeld 12e.