PGA Tour

De PGA Tour heeft Jon Rahm voor onbepaalde tijd geschorst

Jon RahmJon Rahm wint The Masters

Nadat Jon Rahm een contract had getekend bij het door Saudi gefinancierde LIV Golf is hij door de PGA Tour geschorst. Dit betekent dat hij niet meer op de lijst staat voor punten voor de FedEx Cup.

Na weken van speculatie bevestigde Rahm dat hij heeft getekend voor LIV Golf, naar verluidt voor een bedrag van 450 miljoen.

Rahm had zelf aangegeven lid te willen blijven van de PGA Tour, maar sinds het eerste LIV-evenement in juni 2022 is het beleid geweest dat elke speler die zich aansluit bij de concurrerende tour wordt verbannen. Rahm is de laatste in de rij, ondanks de potentiële fusie tussen de PGA Tour en het Saoedische PIF.

Rahm, voorheen een criticus van LIV, zal de hoogstgeklasseerde speler zijn die lid wordt van de competitie. Als nummer 3 van de wereld had hij een indrukwekkend 2023 waarin hij vier keer won op de PGA Tour, waaronder de overwinning op The Masters, en deel uitmaakte van het succesvolle Ryder Cup-team van Europa.

De schorsing van Rahm valt positief uit voor Mackenzie Hughes en Carl Yuan zij zijn de directe begunstigden van Rahms beslissing om zich bij de concurrerende competitie aan te sluiten.

Hughes stijgt van de 51e naar de 50e plaats en Yuan, die zich deze week had aangemeld voor Q-school gaat één plek omhoog gaat naar nummer 125 en krijgt zo een volledige PGA Tour-kaart voor volgend jaar.