Equipment nieuws

De nieuwe Titleist Vokey SM10 Wedges: Wat zijn de belangrijkste kenmerken?

Titleist sm10

De wedges van Titleist Vokey hebben eigenlijk geen introductie nodig. Ze zijn waarschijnlijk de meest herkenbare wedges in golf en worden door een groot aantal Tour-spelers gebruikt. Dit jaar hebben Titleist en Bob Vokey de nieuwste iteratie van de populaire reeks, de SM10s, uitgebracht.

Met hun progressieve CG, Spin-Milled groeven en tour-beproefde slijpingen beloven de SM10s een spannende upgrade te zijn. We waren benieuwd hoe ze zouden presteren in vergelijking met hun voorgangers, de SM9s, en enkele van de beste wedges van 2024.

Prestaties en geschiktheid

De SM10-wedges bieden Tour-niveau prestaties die golfers van elk handicap kunnen helpen. Vanwege hun hoge prijs zouden we deze wedges echter aanbevelen aan golfers die regelmatig spelen en prestaties en gevoel prioriteren.

Ontwerp en gevoel

De SM10s zijn niet drastisch veranderd ten opzichte van de SM9s, maar als iets niet kapot is, hoeft het niet gerepareerd te worden. Toch hebben de ontwerpers van Vokey enkele kleine veranderingen aangebracht die de wedges er iets moderner laten uitzien. De chromen panelen die langs de achterkant van het blad lopen, zijn meer uitgesproken, zowel in lengte als breedte, en er is een kleine zwarte uitsparing toegevoegd. Het Bob Vokey-logo blijft prominent aanwezig en de nummering en het lettertype zijn onveranderd gebleven. Deze wedges zien er wederom fantastisch uit.

Qua gevoel scoren de SM10s opnieuw hoog. Als je eerder een set Vokeys hebt gehad, weet je dat het gevoel bij het slaan schoon, scherp, krachtig en verfijnd is. De SM9s voelden fantastisch aan en we moeten zeggen dat er voor de SM10s niet veel is veranderd. Datzelfde gevoel van snelheid vanaf het blad is nog steeds aanwezig, terwijl de solide sensatie bij impact en het bevredigende gevoel in de handen gelukkig nog steeds net zo goed zijn als altijd. Een groot deel van de Tour-spelers gebruikt Vokey-wedges, en het uitstekende gevoel is een belangrijke factor.

Prestaties en vergevingsgezindheid

Vokey’s staan bekend om hun premium gevoel en uiterlijk, maar waar ze echt in uitblinken is in prestaties. De SM10s, verkrijgbaar in zes verschillende slijpopties, vormen een veelzijdige reeks die op elk type ondergrond kan worden gebruikt. De wedges profiteren ook van spin-milled groeven, die helpen om consistente spin niveaus te behouden, zowel in natte als droge omstandigheden.

Rond de green waren ze wederom indrukwekkend. Onze bal stond op commando stil en greep het oppervlak goed, wat uitstekende controle over de uitrol mogelijk maakte. Al met al kunnen we echt geen kritiek hebben op de prestaties van de SM10s. Onze enige kleine kritiek zou zijn dat ze nauwelijks veranderd zijn ten opzichte van de SM9s. Daarom, als je een set SM9s hebt gekocht in de afgelopen twee jaar, zul je waarschijnlijk geen groot verschil merken.

Moet je een set Titleist Vokey SM10 wedges kopen?

Het korte antwoord op deze vraag is een volmondig ja. Als je de best presterende wedges op de markt wilt, zoek dan niet verder. De SM10s zien er geweldig uit, voelen fantastisch aan en leveren, het allerbelangrijkst, fantastische resultaten op de baan. Zoals eerder vermeld, is er echter geen significante verbetering in prestaties ten opzichte van de SM9s. Dus als je een set daarvan hebt, raden we aan om je geld te besparen en simpelweg je groeven te laten verscherpen. Als je echter dringend toe bent aan een upgrade, raden we de SM10s absoluut aan om bovenaan je lijst te zetten.