Reizen

De Canarische Eilanden: Een paradijs voor golfers

De Canarische Eilanden zijn een groep van zeven eilanden voor de kust van Afrika. De eilanden staan bekend om hun warme weer het hele jaar door en hun prachtige stranden. Reizen naar de Canarische Eilanden in de winter is een geweldige manier om het koude weer in Nederland te ontvluchten. De Canarische Eilanden bieden een verscheidenheid aan activiteiten en attracties, waaronder wandelen, fietsen en zwemmen. De eilanden hebben ook een aantal restaurants en bars, evenals winkels en markten.

De beste manier om het golfseizoen te verlengen is om op reis te gaan om te golfen. De Canarische eilanden bieden namelijk het hele jaar door golfweer, waardoor het de perfecte bestemming is voor wie het seizoen wil verlengen. De vlucht is relatief kort in vergelijking met andere zonnige winterbestemmingen. Bovendien zijn de eilanden de thuisbasis van een aantal van de beste golfbanen ter wereld, dus je kunt er zeker een uitdagend spel vinden, ongeacht je niveau. En mocht je heimwee krijgen, zijn er genoeg Nederlandse expats op de eilanden die je graag rondleiden.

Als je van golfen houdt, overweeg dan om je reis naar Spanje te combineren met een potje padel tennis. Padel tennis is een sport die lijkt op tennis, maar wordt gespeeld op een kleinere baan met muren. Deze sport is populair in Spanje, en er zijn veel openbare velden waar je kunt spelen. Misschien kun je zelfs een padel tennis club in de buurt van je hotel vinden. Padel tennis is een racketsport die wordt gespeeld op een baan die aan alle vier de zijden door muren is omgeven. Het spel lijkt op tennis, maar de baan is kleiner en er wordt gespeeld met zachtere ballen. Padeltennis is een populaire sport in Europa en Zuid-Amerika, en wint overal ter wereld aan populariteit. Indien je reist met een golftas, is het heel gemakkelijk om een padelracket mee te nemen. Padelrackets zijn klein en licht, zodat ze gemakkelijk in een koffer kunnen worden verpakt zonder al te veel ruimte in te nemen. Als je het risico loopt dat het racket tijdens het vervoer beschadigd raakt, kun je het altijd in een beschermende hoes of tas verpakken.

Er zijn veel golfbanen op de Canarische Eilanden, maar welke zijn de beste? In deze lijst vind je de tien beste golfbanen op de Canarische Eilanden, zodat je je volgende golfvakantie kunt plannen.

1. Costa Adeje Golf

Costa Adeje Golf is een golfbaan gelegen op Tenerife. Het is ontworpen door de golfbaanarchitect Jose Maria Olazabal en werd geopend in 1990. De baan ligt in de gemeente Adeje aan de zuidwestkant van Tenerife. Het is een van de populairste golfbanen van het eiland en heeft diverse professionele en amateurtoernooien georganiseerd. De baan heeft 18 holes en is 6 kilometer lang.

2. Golf del Sur

Golf del Sur is een prachtige golfbaan gelegen op de Canarische Eilanden. Deze baan staat bekend om zijn prachtige uitzicht op de oceaan en zijn uitdagende holes. Golfers van alle niveaus zullen genieten van het spelen op Golf del Sur.

3. Amarilla Golf & Country Club

Amarilla Golf & Country Club ligt op Tenerife, Canarische Eilanden. De club is opgericht in 1988 en ontworpen door Ron Kirby. Het is een 27-holes baan met een par van 72. De baan is gebouwd op een vulkanisch terrein en biedt een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan.

4. Golf Costa Teguise

Golf Costa Teguise ligt op het eiland Lanzarote op de Canarische Eilanden. De baan werd ontworpen door golfbaanarchitect Robert Trent Jones Jr. en geopend in 1978. Het is een van de populairste golfbanen van het eiland en staat bekend om zijn uitdagende lay-out en prachtige uitzichten. De baan ligt aan de kust, dus er zijn veel holes met uitzicht op de oceaan. Golf Costa Teguise heeft in de loop der jaren verschillende professionele toernooien georganiseerd, waaronder het Lanzarote Open op de Europese Tour.

5. Meloneras Golf

Meloneras Golf ligt op het Canarische eiland Gran Canaria. Deze 18-holes, par 72 baan is ontworpen door de Duitse golfbaanarchitect von Hagge. Meloneras Golf is een van de populairste banen op het eiland en staat bekend om zijn prachtige uitzicht op de oceaan. De baan ligt in de duinen van Maspalomas en is een geweldige uitdaging voor golfers van alle niveaus.

6. Anfi Tauro Golf

Anfi Tauro Golf ligt op het Canarische eiland Gran Canaria. De baan ligt in het zuiden van het eiland in de gemeente Mogan. Anfi Tauro Golf is ontworpen door de Zweedse golfbaanarchitect Ingmar Rönnberg. De baan is geopend in 2004 en heeft 18 holes. Anfi Tauro Golf is een par 72 baan. De baan ligt in een natuurlijk amfitheater en heeft een prachtig uitzicht op de Atlantische Oceaan en het naburige eiland Tenerife.

7. Maspalomas Golf

Maspalomas Golf ligt aan de zuidoostkant van Gran Canaria. De baan ligt in de duinen van Maspalomas, en biedt een prachtig uitzicht op de oceaan. De baan heeft 18 holes, en is een par 72. De baan is ontworpen door Robert Trent Jones Sr., en geopend in 1974.

8. Real Club de Golf de Tenerife

Real Club de Golf de Tenerife is een golfclub gelegen in Tenerife, Spanje. Het is een van de oudste golfclubs van Spanje, en het is ook een van de populairste golfclubs van het land. De club heeft 18 holes, en ligt midden in een prachtig bos. De club beschikt ook over een pro shop, een driving range en een putting green. De club is open voor het publiek, en het is een bezoek waard vanwege de prachtige locatie en de rijke geschiedenis.

9. Buenavista Golf

Buenavista Golf ligt in de stad Buenavista del Norte, op het eiland Tenerife, op de Canarische Eilanden. De baan werd ontworpen door de bekende architect Robert Trent Jones Sr. en geopend in 1974. Het is een van de populairste banen op het eiland en staat bekend om zijn prachtige uitzicht op de Atlantische Oceaan. De baan ligt op een kliftop en heeft 18 holes, met een par van 72. De baan is een uitdaging voor alle niveaus, met een aantal moeilijke holes. Het uitzicht vanaf de baan is echter werkelijk spectaculair en maakt het een bezoek waard.

10. Abama Golf

Abama Golf is een indrukwekkende golfbaan op Tenerife, ontworpen door Dave Thomas, geïntegreerd in het natuurlijke landschap met meer dan 25.000 palmbomen, witte zandbunkers, meren en watervallen, vanop een indrukwekkend balkon uitkijkend over de Atlantische Oceaan. In Abama Resort vind je drie 5-sterrenhotels (Las Terrazas de Abama, Los Jrdines de Abama en The Ritz-Carlton, Abama), twaalf restaurants waarvan twee met Michelinsterren bekroond, een tennis en padel academy en een beach club bij het strand.

Abama Golf is een van de populairste golfbanen van de Canarische Eilanden. Hij staat bekend om zijn prachtige landschap en uitdagende baan. De baan ligt op een klif, dus je kunt een prachtig uitzicht op de oceaan verwachten. Als je op zoek bent naar een uitdagende en schilderachtige golfbaan, dan is Abama Golf zeker een bezoek waard.

De Canarische Eilanden zijn een perfecte plek om het koude weer van Nederland te ontvluchten. Een golfreis kan worden gecombineerd met padeltennis, en je kunt er heerlijk genieten van het warme weer en het prachtige landschap. De Canarische Eilanden bieden ook vele andere voordelen, zoals prachtige stranden, lekker eten en een vriendelijke bevolking.