DP World Tour

Darius van Driel voorlopig beste Nederlander en twee Zweden leiden!

Ludwig Åberg

Darius van Driel toont zich voorlopig als de beste Nederlander op Engelse bodem, te midden van een golfersgilde dat wordt aangevoerd door de Zweedse tandem Ludwig Åberg en Sebastian Soderberg op het BMW PGA Championship in Wentworth. Terwijl de zon langzaam onderging, lachte Rory McIlroy opgelucht op de 18e hole nadat hij met een verbluffende birdie zijn plaats in het weekend verzekerde met een score van 1-onder.

Van Driel, met twee rondes van 70 slagen op zijn conto, eindigde met een respectabele 4-onder, waarmee hij solide presteert in dit prestigieuze evenement. Joost Luiten, daarentegen, staat op het punt om zijn tweede ronde te voltooien, maar de invallende duisternis gooide roet in het eten. Op dit moment staat hij op 3-onder en heeft nog één hole te gaan, de uitdagende par 5 18e.

Daan Huizing

Daan Huizing voegde een indrukwekkende tweede ronde van 69 slagen toe aan zijn scorekaart, waardoor hij de cut haalde met 1-onder. En wie weet, zou het zomaar kunnen dat Huizing zijn talenten in de volgende rondes mag meten met niemand minder dan Rory McIlroy.

Helaas was het einde verhaal voor Wil Besseling in Engeland, nadat hij twee rondes voltooide met scores van 71 en 75 slagen (+2).

De held van het moment, McIlroy, gaf zijn voorbereiding op de Ryder Cup een welkome boost door die cruciale birdie op de 18e hole. Hij had alles op alles gezet om zijn toernooi voort te zetten en produceerde een indrukwekkende drive en approach-ijzer, gevolgd door slechts twee putts om zijn totaalscore naar -1 te brengen, zowel voor de ronde als in het algemene klassement.

Toch werd McIlroy weer overtroffen door zijn speelpartner, de Zweed Ludwig Åberg, die tevens zijn toernooi afsloot met een birdie op de laatste hole. Met deze prestatie kwam Åberg op gelijke hoogte met landgenoot Sebastian Soderberg aan de top van het klassement, beiden met een indrukwekkende -10.

De tweede ronde van McIlroy, evenals die van verschillende andere golfers, eindigde in bijna volledige duisternis, als gevolg van een vertraging veroorzaakt door mist eerder op vrijdag en het trage spel gedurende de dag, wat leidde tot een chaotische en surrealistische finish.

De leider na de eerste ronde, Marcus Helligkilde, behoorde tot de groep spelers die zaterdagochtend zullen terugkeren naar Wentworth om hun tweede ronde af te ronden. De Deen blijft nog steeds in de race met een totaalscore van -8 na 14 holes. De komende dagen beloven nog meer spannende actie op de golfbaan, aangezien de concurrentie stevig is en de uitdagingen onverminderd groot blijven.

Darius van Driel beste Nederlander en Marcus Helligkilde leidt in het BMW PGA Championship