DP World Tour

Darius van Driel verliest veel plekken in Zuid-Afrika waar Schaper en Van Velzen leiden

Er is nog 1 ronde te gaan in Zuid-Afrika voor Darius van Driel. Met 2-onder zakte hij wel naar de gedeelde 32e plaats en kan hij dit zondag weer verbeteren? Van Driel liet op de derde dag van het Investec South African Open Championship 75 slagen noteren.

Jayden Schaper en Ryan van Velzen staan bovenaan op eigen bodem. De lokale favorieten Schaper en Van Velzen zullen de leiding delen bij het ingaan van de laatste ronde van het toernooi dat wordt gespeeld op het Blair Atholl Golf & Equestrian Estate.

Schaper maakte zes birdies voor een ronde van 67 slagen om op dag drie op negen onder te komen en werd later vergezeld door landgenoot Van Velzen (foto), die drie birdies maakte in zijn eerste vijf holes voor een ronde van 70.

Een andere Zuid-Afrikaan, Louis de Jager, staat één slag achter de leiders na een eigen ronde van 70, één slag voor op de overnight-leider Jesper Svensson, het Italiaanse duo Francesco Laporta en Matteo Manassero, de Fransman David Ravetto, de Duitser Matti Schmid en Dean Burmester uit Zuid-Afrika.

Schaper maakte zijn entree tijdens de editie van januari 2020 van dit evenement, toen hij als amateur een top tien behaalde en behaalde later dat seizoen zijn beste DP World Tour-finish tot nu toe door als tweede te eindigen in het Alfred Dunhill Championship.

De 22-jarige speelt pas zijn vijfde DP World Tour-evenement en haalde vorige week voor het eerst de cut in het Joburg Open, waar hij in de top tien eindigde.

Darius van Driel door naar het weekend met 13e plaats en Jesper Svensson pakt de leiding