DP World Tour

Darius van Driel met laagste ronde naar plek 9 en Dean Burmester wint in Zuid-Afrika

Hij had de laatste ronde van de dag met 63 slagen en dat zorgde voor een flinke stijging in het eindklassement van het Joburg Open. Darius van Driel was alleen op de tweede dag even het spoor bijster met 73 slagen, voor de rest ging hij gedurende het toernooi rond in 67, 68 slagen en eindigde met 63 slagen daardoor op 9-onder.

Dean Burmester won in Johannesburg het Joburg Open van 26 november 2023. De 34-jarige Zuid-Afrikaanse golfer, behaalde een indrukwekkende overwinning met een foutloze ronde van 64 slagen en eindigde met 18-onder met een voorsprong van drie slagen op zijn thuisbaan.

Darren Fichardt uit Zuid-Afrika volgde als naaste concurrent met een ronde van 64 slagen en 15-onder, gevolgd door de verdedigende kampioen Dan Bradbury met 13-onder. Deze top drie gaat deze zomer naar het Open Kampioenschap van 2024 op de Royal Troon.

Burmester’s overwinning, zijn derde op de DP World Tour, was een speciaal moment om de voorsprong van Thriston Lawrence voor het thuispubliek om te buigen. Burmester nam de leiding op de vijfde hole en behield deze voorsprong met vastberaden spel.

Met cruciale slagen op belangrijke holes vergrootte Burmester gestaag zijn voorsprong, terwijl Fichardt de tweede plaats veiligstelde met een eagle op de laatste hole. Bradbury, Lombard, en anderen deden hun best, maar konden de overmacht van Burmester niet doorbreken.

Lawrence eindigde samen met andere spelers net buiten de top, met een score van tien onder par.

Darius van Driel herpakt zich met verbluffende ronde van 68 slagen