DP World Tour

Darius van Driel leidt nog steeds maar nu met Tapio Pulkkanen en Connor Syme in Kenia

Tapio Pulkkanen, Connor Syme en d eNederlander Darius van Driel staan bovenaan he tklassement in een druk bezette ranglijst aan het begin van het weekend van de Magical Kenya Open gepresenteerd door Absa.

Daan Huizing zakte wat weg in het klassement na een ronde van 72 slagen en waar de tripple bogey op de 13e exta hard aan kwam. De dag ervoor maakte hij op dezelfde hole nog een birdie. Op deze hole is een bal op de green over de waterhindernis heen goed maar veel spelers zagen daarna hun bal door de hoeveelheid spin er alsnog het meertje ingaan, waarschijnlijk is dit ook bij Huizing gebeurd. Met 3 onder staat hij nu gedeeld 22e.

Van Driel begon de tweede ronde als leider en liet op zijn openingsronde van 66 slagen een van 69 slagen volgen om het doel op zeven onder te zetten.

Hij werd later vergezeld aan de top door Pulkkanen, nadat een birdie-birdie finish de Fin een score van 68 deed noteren, en Syme tekende een eveens voor een 68, met een eagle op de laatste hole, waardoor het drtie-tal de leiding nam. De Spanjaard Manuel Elvira, Schot Ewen Ferguson, Engelsman Sam Hutsby en de Italiaan Lorenzo Scalise staan op zes onder op 1 slag van de leiding en met 21 spelers binnen drie slagen van de leiding.

Connor Syme

Alle drie de leiders kwamen aanvankelijk op de DP World Tour via de European Challenge Tour, waarbij Pulkkanen in 2017 de Road to Mallorca Rankings aanvoerde en Syme en Van Driel beiden twee jaar later afstudeerden.

Ze hebben allemaal ook tweede plaatsen behaald op de DP World Tour, maar zullen op de Muthaiga Golf Club op zoek zijn naar hun eerste overwinningen vanuit zeer verschillende posities.

Pulkkanen heeft dit seizoen geen speelrechten na het verliezen van zijn kaart in 2023, terwijl Van Driel hetzelfde deed maar deze direct terugkreeg op de Kwalificatieschool.

Syme daarentegen is een toonbeeld van consistentie in zijn vijf volledige seizoenen op de Tour en deze week markeert zeven made cuts uit zeven wedstrijden.

Van Driel was als eerste aan de beurt vanaf de tiende hole en liet een slag vallen op de 12e voordat hij birdies maakte op de 17e en 18e en nog een winst toevoegde op de vierde.

“Het was wat moeilijker, meer wind en het was wat kouder – maar nog steeds een goede score,” zei hij.

“Ik was geduldig en miste een paar korte putts voor birdie, maar je weet dat er kansen zijn en ook moeilijke holes. Over het algemeen, als je een score onder par schiet, is dat goed. Ik blijf bij wat ik nu doe en hopelijk maak ik nog een paar putts.”

Het Engelse duo Joe Dean en Tom Lewis, het Zuid-Afrikaanse duo Louis de Jager en Deon Germishuys, de Schot Craig Howie, de Fransman Frederic Lacroix, de Zweed Jesper Svensson en de Spanjaard Lucas Vacarisas staan op twee slagen achter de leiders.

Darius van Driel leidt en Daan Huizing op 1 slag afstand in Kenia