DP World Tour

Darius van Driel herpakt zich met verbluffende ronde van 68 slagen

Na een hobbelige tweede dag heeft de Nederlandse golfer Darius van Driel zijn kracht hervonden op de fairways van de Houghton Golf Club tijdens het Joburg Open in Johannesburg. Na een teleurstellende 73 slagen op vrijdag leek het pad naar de top een uitdagende klim. Maar zaterdag was een dag van hernieuwde glorie voor de 34-jarige Nederlander, die met een indrukwekkende ronde van 68 slagen zijn positie in het klassement aanzienlijk verbeterde. Met 2-onder staat hij nu op gelijke voet op de 45e plaats.

Thriston Lawrence herpakt leiding met verbluffende 67 slagen

In een oogwenk van golfgenie heroverde Thriston Lawrence zijn positie aan de top van het klassement tijdens het Joburg Open. Nadat hij eerder de leiding aan Nikhil Rama had moeten laten, herwon de Zuid-Afrikaanse golfer met een verbluffende ronde van 67 slagen zijn nummer 1 positie op zaterdag. Met nog één ronde te gaan staat Lawrence fier op 15-onder, terwijl zijn landgenoot Dean Burmester op de tweede plaats staat met 12-onder. Rama en Jacques Kruyswijk delen de derde positie met een solide 11-onder.

Het lijkt erop dat het Joburg Open op het punt staat een Zuid-Afrikaanse triomf te verwelkomen, aangezien de top zes spelers allen uit Zuid-Afrika komen. Met een zinderende finale op de horizon zal de spanning en de vurige competitie op de golfbaan ongetwijfeld tot ongekende hoogten stijgen. Zal Lawrence standhouden en zijn leiderschap behouden tot aan de laatste put op zondag? De golffans houden hun adem in terwijl de finale zich ontvouwt op de groene weiden van de Houghton Golf Club.

Darius van Driel overleeft de cut in Zuid-Afrika, Nikhil Rama leidt de dans