Challenge Tour

Darius van Driel en Jurrian van der Vaart starten goed in Frankrijk

24-06-2011-vandervaart

Hij heeft inmiddels al een overwinning op zijn naam staan. Darius van Driel wist in juli het Euram Bank Open te winnen en staat nu in het Hopps Open de Provence op de gedeelde 10e plaats. Op de golfbaan van Golf International de Pont Royal wist Van Driel met 68 slagen binnen te komen. Zijn 4-onder par geeft hem 3 slagen achterstand op de leider Joachim Hansen. Van der Vaart (foto) ging rond in 69 slagen. Hij wist 6 birdies te maken maar helaas ook 3 bogeys en kwam daarmee op plek 19. Een goede eindklassering zal Van Driel binnen de top 45 brengen van de algemene ranking van de Challenge Tour waarmee hij zich zo wie zo verzekerd van nog een seizoen op de Challenge Tour.

Robbie van West en Wil Besseling kwamen redelijk teleurgesteld het clubhuis in na een ronde van 74 en 77 slagen (+5). Daan Huizing kwam eveneens met 77 slagen ergens onderaan het klassement te staan.

De spelers kijken nu iedere week naar de algemene ranking van de Challenge Tour. De nummer 1 tot en met 15 promoveren aan het eind van het seizoen naar de Europese Tour. Huizing is de hoogst geplaatste op de algemene ranking van de Challenge Tour met een 27e plaats. Om in de top 15 te komen moet hij deze week minimaal bij de beste twee weten te eindigen. Besseling die 42e staat kon nog buiten de top 45 gaan vallen mits hij nog wat punten/euro’s weet te verdienen in de aankomende wedstrijden. De nummers 16 tot en met 45 behouden het speelrecht op de Challenge Tour.