Darius van Driel 11e waar Rasmussen Hojgaard wint!

Met een van de laagste ronde van de dag, 66 slagen, is Darius van Driel uiteindelijk op de gedeelde 11e plaats geëindigd in het ISPS Handa UK Championschip. Verdiende Van Driel nog vorige week in het ISPS HANDA Wales Open ruim 4300 euro nu pakt hij een cheque van meer dan 3 keer zo hoog namelijk ruim 16.000 euro!

De 31-jarige Van Driel die op de laatste dag samen speelde met Lee Westwood begon eerste 9 holes met 2-onder met 2 bogeys en 4 birdies. Met vervolgens nog een 5 birdies en een bogey op de laatste eindigde hij zijn fabuleuze ronde. Voor Van Driel is een gedeelde 11e plaats in een European Tour event best een flinke opsteker en weet hij ook dat hij gewoon met de beste golfers kan meedoen voor het prijzengeld.

Op de laatste dag waren er wel wat bijzonderheden te melden. Bijvoorbeeld de eagle van de Fransman Benjamin Herbert. Op de 6e hole sloeg hij zijn tweede shot met een slamdunk zo de hole in voor een eagle. Hij eindigde uiteindelijk op 13-onder par op de derde plaats.

De Zuid-Afrikaan Justin Walters leek na hole 7 op weg naar een overwinning. Met 3 birdies en een bogey stond hij op dat moment nog aan de leiding. Een bal out-of-bound en op de 8e en ook nog eens een drie-putt betekende een tripple bogey voor hem. Op dat moment kwam ineens de Duitser Martin Kaymer opzetten. Hij hield de leiding tot de 16e hole maar maakte een dubbel op de 17e en met een par op de 18e bleef hij op 12-onder staan. Inmiddels was Walters opnieuw op 14-onder gekomen en zag tot zijn verbazing dat hij niet de enige was met deze score. De Deen Rasmussen Hojgaard was met dezelfde score geëindigd en de twee moesten dus een play-off spelen.

De eerste hole, de 18e, werd met par door beide gedeeld. Opnieuw moesten de twee naar de 18e en het was Walters die zijn bal in een fairwaybunker zag gaan. Hojgaard sloeg hem netjes op de fairway en mocht vervolgens plaatsen. Het was waarschijnlijk een shank van Walters want zijn bal vloog helemaal naar rechts bijna tussen de bomen naast de green. Hojgaard vind net aan randje green en Walters pitch hem ruim voorbij de hole maar wel op de green, De putt van Hojagaard gaat ruim voorbij de hole, Walters mist zijn putt voor par en Hojgaard maakt hem wel.

Voor de 19-jarige Hojgaard is het zijn tweede European Tour overwinning!