Challenge Tour

Dario Antonisse en Lars van Meijel nog ruim onder par in Portugal

PORTUGAL – Terwijl de zon zijn stralen over Royal Óbidos laat schijnen en de weelderige fairways zich uitstrekken als een groen lappendeken, ontvouwt zich een boeiend golfverhaal in Portugal. Dario Antonisse en Lars van Meijel, twee Nederlandse golfers, hebben met hun uitstekende prestaties op de Open de Portugal de harten van de fans veroverd.

Met nog één ronde te gaan, bevinden Antonisse en Van Meijel zich respectievelijk op de 17e en 24e plaats, beiden ruim onder par. Antonisse, met 8 slagen onder par, en Van Meijel, met 7 slagen onder par, hebben zichzelf goed gepositioneerd om op de laatste dag van het toernooi in de schijnwerpers te staan. Een overwinning zou een kroon zijn op hun harde werk en toewijding.

Maar het verhaal van de dag is niet compleet zonder een blik op de Engelse golfspeler Andrew Wilson (foto), die met een indrukwekkende bogey-vrije 65 van zeven onder par de koppositie heeft ingenomen. Wilson maakte birdies op hole zeven en negen om de voormiddag twee onder par af te sluiten, voordat hij nog eens vijf birdies op de achterste negen toevoegde, waaronder één op elk van zijn laatste drie holes. Met een totaal van 15 onder par gaat hij de laatste dag in met een voorsprong van één slag op zijn landgenoot Marco Penge, die solo tweede staat.

Wilson, die dit jaar pas zijn tweede optreden op de Challenge Tour maakt na het grootste deel van het seizoen op de DP World Tour te hebben gespeeld, heeft één doel voor ogen: winnen. Hij heeft een overwinning nodig om zijn positie in de ranglijsten te verbeteren, en zijn vastberadenheid is duidelijk.

“Ik heb het grootste deel van het jaar niet op de Challenge Tour gespeeld en ik heb een overwinning nodig om in de top 45 of top 70 te komen,” zei Wilson. Zijn vastberadenheid straalt door in zijn spel, en hij heeft de afgelopen weken veranderingen aangebracht die een positieve impact lijken te hebben.

“Ik vond het leuk om daar te concurreren. Ik doe nu waar ik me prettig bij voel, houd mijn routines aan en doe voldoende werk buiten de cursus, zodat ik me zelfverzekerd voel als ik op de golfbaan ben,” voegde hij eraan toe.

De strijd om de top is echter nog niet beslist, met Manuel Elvira uit Spanje en de Pool Mateusz Gradecki die de derde plaats delen met 12 slagen onder par. Ook de Amerikaan Julian Suri, de Welshman Oliver Farr en de Fransman Félix Mory zitten niet ver achter op de vijfde plaats.

De laatste ronde begint morgen om 8.00 uur lokale tijd, en golffans kunnen zich verheugen op een spannende ontknoping wanneer Wilson om 10.00 uur afslaat naast Penge en Gradecki. Portugal is het podium voor dit golftheater, en de spanning is om te snijden terwijl de spelers zich klaarmaken voor de laatste act van dit boeiende toernooi.

Lars van Meijel en Dario Antonisse gedeeld 12e met 2 ronden te gaan