Danny Willett wint het BMW PGA Championship en 1 miljoen!

Het had maar weinig gescheeld of oud Masters winnaar Danny Willett had het BMW PGA Championship niet gewonnen. De Engelsman die de laatste dag begon met een leidende positie samen met de Spanjaard Jon Rahm sloeg op de 11e een vreselijk slechte afslag. Op deze par 4 hole kwam zijn bal een meter of 50 rechts van de fairway en de enige manier was door de bomen terug. Zijn bal raakte toch iets waardoor deze in de hoge rough kwam. Met zijn derde slag blesseerde hij een beetje zijn pols en zijn bal, ja die was slechts 4 meter verder in een bunker gekomen. Slag 4 kon hij wel op de green krijgen en met een putt van een meter of 15 leek een dubbel bogey een feit maar wat deed hij, hij maakt hem, een bogey dus.

Met birdies op 17 en 18 hield hij het verschil met Rahm op 3 slagen en eindigde hij met 20-onder par. Rahm werd tweede in het toernooi en waar de nummer 1 Willett een cheque van ruim 1 miljoen kreeg was zijn cheque toch nog meer dan 700.000 ponden. Derde werd verrassend de Zuid-Afrikaan Christiaan Bezuidenhout. Zijn cheque van bijna 400.00 pond heeft er mede voor gezorgd dat hij zijn kaart voor 2020 al weer veroverd heeft met een 9e plek in de Order of Merit van de European Tour.

Rory McIlroy die een vreselijk slecht begin had in het toernooi met 76 slagen wist gedurende de wedstrijd met 69, 65 en 67 slagen toch nog in de top 10 te eindigen.

Joost Luiten werd helaas gedeeld 31e in het toernooi. Hij ging op dezelfde hole als Willett, hole 11, flink de mist in met als gevolg een dubbel bogey. Luiten eindigde met par zijn ronde en met 3-onder voor de wedstrijd. Voor Luiten was er een cheque van 50.000 pond. Met een 28e plaats in de Order of Merit en bijna 1 miljoen aan prijzengeld tot nu toe, kan Luiten toch al op een redelijk seizoen terugkijken.

Albatros voor Ross Fisher en Jon Rahm en Danny Willett leiden!

Joost Luiten door in BMW PGA Championship waar Rory McIlroy maar net de cut haalt!

Wat een start van Joost Luiten in BMW PGA Championship

Danny Willett of England poses with the winners trophy following victory at the BMW PGA Championship at Wentworth Golf Club on September 22, 2019 in Virginia Water, United Kingdom. (Photo by Andrew Redington/Getty Images)

[ngg src=”galleries” ids=”13″ display=”basic_thumbnail” thumbnail_crop=”0″]