Daan Huizing start als beste Nederlander in het Kaskáda Golf Challenge

Er moeten nog heel wat spelers hun eerste ronde uitspelen op vrijdagochtend want slecht weer zorgde voor de nodige vertragingen op de Kaskáda Golf Resort in Brno in Tsjechië.

De Nederlanders Daan Huizing (foto), Robbie van west en Lars Keunen lukte het wel om de eerste ronde op donderdag te voltooien. Huizing startte voorzichtig met 70 slagen en zijn 1-onder brengt hem voorlopig op de gedeelde 42e plaats. Van West en Keunen hadden het wat moeilijker en kwamen met 74 en 77 slagen binnen en met +3 en +6 zal er heel wat werk verricht moeten worden op vrijdag willen zij het weekend kunnen spelen.

De Australiër Blake Winded maakte een birdie op de laatste hole van zijn ronde en voegde zich bij het Duitse duo Marcel Schneider en Freddy Schott bovenaan het klassement, de laatste zal zijn openingsronde op vrijdag moet afmaken nadat hij slechts 12 holes kon voltooien vanwege onweer en bliksem op de Kaskáda Golf Resort.

Het leidende trio is één slag verwijderd van thuisfavoriet Stanislav Matus, JC Ritchie uit Zuid-Afrika en Tim Widing uit Zweden die de vierde plaats delen met vijf onder par.

Windred, die in zijn eerste European Challenge Tour-seizoen speelt, behaalde vorige maand zijn beste positie in zijn carrière door een tweede plaats in de Challenge de España.

“Ik ben erg blij”, zei hij. “Ik heb het gevoel dat mijn spel de laatste weken trending is en dat is het zeker, het helpt zeker dat ik geen bogeys maakte. Ik rolde een paar putts erin en ik gaf mijzelf veel kansen en kon ik er zes maken, dus daar ben ik best tevreden mee.”

Co-leider Schneider heeft de laatste tijd ook een goede vorm gehad en eindigde op een gedeelde zevende plaats op het Porsche European Open op de European Tour van vorige maand.

“Ik ben best tevreden over het resultaat van vandaag, de manier waarop ik heb gespeeld en ik kijk uit naar de komende drie dagen”, zei Schneider.

“Om eerlijk te zijn kwam ik hier met enig vertrouwen, omdat ik de laatste paar evenementen op de European Tour vrij goed heb gespeeld denk ik dit mij helpt. Ik weet van voorgaande jaren dat ik hier goed kan spelen dus dat samen hebben me geholpen om goed te presteren.”

De eerste ronde van de Kaskáda Golf Challenge wordt op vrijdag voltooid, waarbij spelers om 7.30 uur lokale tijd in positie moeten zijn.