Daan Huizing een van de leiders in Ierland!

Gaat het hem toch lukken zich te kwalificeren voor de European Tour? Daan Huizing (foto) is gedeeld leider na de eerste ronde van het Stone Irish Challenge in Ierland. In dit Challenge Tour event kwam Huizing net als Aaron Cockerill, Emilio Cuartero Blanco en Laurie Canter met 67 slagen van de Headfort Golf Club in Kells. Huizing staat nu nog 21e in de algemene ranking van de Challenge Tour maar met een overwinning zal hij zijn kaart voor de European Tour zeker verdienen.

Darius van Driel is gedeeld 42e na een opening met par. Robbie van West die zijn Challenge Tour kaart verdiende voor 2020 mocht dit keer ook meespelen in Ierland maar met 75 slagen en een gedeelde 88e plaats zal hij een erg lage score op de tweede dag nodig hebben.

Op de Challenge Tour komen er nog maar een aantal wedstrijden aan dus het wordt bijna noodzaak om nu nog de belangrijke euro’s te verdienen om een plek bij de beste 15 te krijgen of te houden. Van Driel en Lars van Meijel staan nu 14e en 15e in de algemene ranking.