Reizen

COPA BALEARES TRAPT GEVULDE WINTERAGENDA AF BIJ CLUB DE GOLF ALCANADA

Pablo Alperi Lopez won de seizoensopening van de heren Copa Baleares bij Club de Golf Alcanada, wat een drukke periode van competitieve golf voortzet op de gewaardeerde Mallorcaanse locatie.

Van 7 tot 10 december streden 90 golfers gedurende drie rondes om een trofee die eerder werd opgetild door sterren zoals tweevoudig Major-winnaar Jon Rahm.

Na de Rolex Challenge Tour Grand Final in november, ondersteund door The R&A – waar de Engelsman Marco Penge de krantenkoppen haalde door het evenement te winnen en bovenaan de Road to Mallorca Rankings te eindigen – bevestigt de Copa Baleares verder de status van Alcanada als de vooraanstaande locatie voor kampioenschapsgolf op Mallorca.

De actievolle winter van de club zal eindigen wanneer de prestigieuze Copa S.M. el Rey, het Internationale Spaanse Amateur Herenkampioenschap, terugkeert naar Alcanada van 27 februari tot 3 maart. Jaarlijks gehouden op de meest gerespecteerde banen van het land, trekt de competitie spelers uit heel Europa aan, met winnaars uit negen verschillende landen in de afgelopen twee decennia.

Kristoff Both, directeur van Club de Golf Alcanada, zei: “Sinds onze opening 20 jaar geleden was een van onze doelen altijd het organiseren van prestigieuze toernooien en het verwelkomen van geweldige golfers op onze baan.

“Het is voor ons bijzonder belangrijk om amateurgolf te ondersteunen. Net als bij de Challenge Tour is het een kans om enkele van de opkomende sterren in de golfsport in actie te zien.”

Met een dramatische par-72 lay-out ontworpen door de beroemde Robert Trent Jones Jnr, is Alcanada een natuurlijke keuze voor prominente toernooien, te beginnen met het Spaanse Senior Kampioenschap in 2007. Onlangs heeft de club drie keer de Rolex Challenge Tour Grand Final gehost en zal het evenement opnieuw verwelkomen in 2024.

Op slechts een korte rit van de luchthaven van Palma in de hoofdstad van het eiland, is Alcanada erkend als een hoogtepunt van de sport op Mallorca sinds de opening in 2003. Naast de golfbaan is de club de thuisbasis van een Toptracer driving range, uitgebreide oefenfaciliteiten en een populair terrasrestaurant.

www.golf-alcanada.com