Competitief golf aan de Costa Brava

Een druk programma van prestigieuze golftoernooien en evenementen is nu in volle gang aan de Costa Brava nu de regio weer professionele en amateurgolfers uit heel Europa begint te verwelkomen.

De acht uitstekende golflocaties van de regio zijn weer volop in bedrijf na de verschillende sluitingen van het afgelopen jaar, waarbij reisbeperkingen en lokale afsluitingen ertoe hebben geleid dat veel wedstrijden moesten worden uitgesteld of geannuleerd.

In juni was de PGA Catalunya, het onmiskenbare juweel in de kroon van de Costa Brava, gastheer van de PGA XPROAM, gevolgd door het European Amateur Team Championship in juli.

PGA Catalunya is een vast trefpunt voor European Tour-professionals en internationale competities, maar ook als gastheer van de jaarlijkse strijd om European Tour-kaarten in de laatste fase van de kwalificatieschool. PGA Catalunya staat bekend als het beste golfresort in Spanje.

Spelers die deelnamen aan de PGA XPROAM hadden het geluk om twee rondes te spelen op elk van de uitzonderlijke banen: de beroemde Stadium Course, die sinds de opening in 1999 in de top 10 van Europa staat en de Tour Course.

Negen teams, bestaande uit zes amateurs en één professional, spanden vier dagen lang de strijd aan om kans te maken op een aantal geweldige prijzen die werden aangeboden door de partners van het evenement – Srixon Europe, Lacoste en Air France.

Als onderdeel van hun deelname aan het toernooi ontving elke deelnemer vier Lacoste-poloshirts, een tiental Z-Star-golfballen op elke wedstrijddag en een Flying Blue Gold-kaart van Air France die alle houders recht geeft op gereduceerde tarieven, voorrangstoegang op de luchthaven, gratis stoelkeuze en gratis ruimbagage.

Golfers konden vervolgens elke avond ontspannen en ontspannen in het vijfsterrenhotel Camiral van het resort. Een perfecte combinatie tussen eigentijdse, luxe en comfortabele accommodatie, ze konden genieten van de spa-faciliteiten en uitzonderlijke eetervaringen in het gastronomische restaurant, 1477, waar de bekroonde chef-kok hun smaakpapillen zou verrassen met zijn lokale culinaire specialiteiten en Catalaanse keuken.

Oorspronkelijk gepland voor Vasatorp Golf Club in Zweden, werd het European Amateur Team Championship verplaatst naar Spanje vanwege reisbeperkingen en vond het plaats op PGA Catalunya’s Stadium Course.

Dit is de eerste keer dat het resort een evenement van de European Golf Association organiseert en 13 teams van zes spelers uit heel Europa streden om de felbegeerde kroon.

Duitsland ging de week in als titelverdediger, nadat het vorig jaar de titel voor de eerste keer op de Hilversumsche Golf Club had opgeëist, maar dit keer was het Denemarken die won.

Spelend op eigen bodem hoopte het Spaanse team op hun eerste titel sinds 2017, maar verloor nipt hun halve finale van Frankrijk.

Torremirona, een spectaculaire 18-holes golfbaan en spahotel gelegen tussen de Middellandse Zee en de Pyreneeën, was onlangs gastheer van het Mediterrane Golfkampioenschap, een score-evenement voor de mannelijke en vrouwelijke World Amateur Golf Ranking (WAGR).

Een lokale elitespeler uit Barcelona, ​​Alisa Khokhlova, werd gekroond tot kampioen in de damescompetitie met indrukwekkende rondes van 73, 69 en 73 met in totaal slechts 215 schoten – de enige speler die onder par eindigde. Khokhlova noteerde 13 birdies gedurende de drie dagen, waarvan er zeven in de tweede ronde.

Het herenevenement werd gewonnen door Joel Ramirez met een fantastische score van 209 slagen over 36 holes, waardoor hij zeven onder par eindigde en Jaime Jaume nipt uitschakelde, die slechts één schot achter hem eindigde met zes onder. De rest van het veld had moeite om het indrukwekkende golf van Ramirez en Jaume bij te.

Een andere gewaardeerde club aan de Costa Brava, Empordà, verwelkomde eerder dit jaar de Cat Pro Tour. Tijdens het evenement namen enkele van de beste professionele golfers uit de regio Catalonië het tegen elkaar op, met als hoogtepunt Carlos Pigem die tot kampioen werd gekroond met een indrukwekkende 64 op de uitdagende baan Empordà Links.

Peralada – een vijfsterrenhotel met een wijnspa, een wijnmakerij, een casino, een kasteel en een prachtige 18-holes golfbaan – kijkt ook vooruit naar de herfst, waar de finale van de Lady Circuito Golf XV zal plaatsvinden, een van de grootste vrouwelijke golfbanen van Spanje. golf toernooien.

De competitie, die open staat voor elke vrouwelijke golfer ouder dan 18 jaar met een handicap, zal eindigen in Peralada voor de grote finale, die plaatsvindt van woensdag 13 oktober 2021 tot zondag 17 oktober 2021, na acht kwalificatie-evenementen. die hebben plaatsgevonden bij golfclubs in heel Spanje in Madrid, Valencia, Barcelona, ​​Granada, Soria, Cantabrië en Álava.

Een woordvoerder van Golf Costa Brava zei: “Het is fantastisch om de terugkeer van deze evenementen te zien en om golfers terug te verwelkomen uit