Het eerste golfnieuws

Column: Het zal je toch maar gebeuren: geroyeerd als lid omdat je de bunker niet hebt aangeharkt

ImageVan een van onze lokale redactieleden – Het gebeurde op een baan in het noorden van het land. Twee leden werden geroyeerd omdat zij de bunker niet hadden aangeharkt. Het was notabene de voorzitter die hen betrapte. “Op een zwoele zomeravond, het zal omstreeks 10 uur ‘ s avonds geweest zijn, speelde ik even 9 holes. Het was erg rustig op de baan en ik had zelfs het idee dat ik de enige was. Na 6 holes spelen hoorde ik, naarmate ik dichter bij de green kwam, een raar geluid. Nu hebben wij regelmatig herten op onze baan, dus mijn eerste gedachte was dat er ergens in de bosjes een hert liep. Links en rechts kijkend waar het geluid vandaag kwam, vergat ik zelfs mijn bal en moest ik weer 40 meter terugwandelen. Teruglopend werd het geluid sterker en het moest dus ergens achter de bosjes vandaan komen. Ik speelde mijn bal naar de green. Op de volgende hole, die parallel loopt aan de hole waar ik net vandaan kwam, moest ik het hert of wat het ook was te zien krijgen. Mijn drive landde rechts op de fairway en bij mijn bal aangekomen, hoorde ik het geluid opnieuw, maar nu sterker. Het leek op gekreun. Even dacht ik dat mijn fantasie met me aan de haal ging. Zachtjes naar de overkant gelopen richting de fairway zag ik in de bunker iets wat ik als voorzitter nog niet eerder heb meegemaakt. Twee van onze leden bedreven de liefde in de bunker. Ik denk dat zij net zo erg schrokken als ik en zij gingen er dan ook met de broek op de hielen vandoor. Ik kende ze goed en in mijn brief aan hen heb ik uitgelegd dat ze geroyeerd zijn als lid. In onze statuten staat niets over het hebben van sex op de baan. Maar een bunker niet aanharken dat kan gewoon niet!”, aldus de anonieme voorzitter.

Frank Putt