Collin Morikawa wint het PGA Championship en Joost Luiten wordt 51e

Met 13-onder par in het PGA Championship heeft Collin Morikawa zijn eerste major overwinning behaald. De 23-jarige Amerikaan speelde pas in zijn tweede major toernooi en sloot deze direct af met een overwinning. Hij dankte zijn overwinning mede door een chip-in op de 14e voor birdie en op de 16e, een par 4, wist hij de green te driven en zijn eerste putt te holen voor eagle. Met 64 slagen eindigde hij daardoor zijn ronde en dat werd direct de laagste ronde van het toernooi deze week.

Morikawa is nu pas de vierde speler die op zijn 23e het toernooi wist te winnen. Voor hem wisten eerder Jack Nicklaus, Tiger Woods en Rory McIlroy ook de Wanamaker Trophy omhoog te houden. Woods eindigde in toernooi met 1-onder en McIlroy wist met 2-onder het toernooi af te sluiten.

Tweede in het toernooi werden de Engelsman Paul Casey en de Amerikaan Dustin Johnson. Casey ging op de laatste dag rond in 66 slagen waar Johnson er 68 nodig had. De man met de wat eigenaardige golfswing, Matthew Wolf, werd samen met Jason Day, Bryson DeChambeau, Tony Finau en Scottie Scheffler gedeeld 4e met 10-onder par. 

Joost Luiten werd 51e met een eindscore van +1. De Nederlander kwam op deze score door 71, 68, 73 en 69 slagen. Voor Luiten was er nog een cheque van 24.000 dollar.