PGA Tour

Collin Morikawa boekt indrukwekkende overwinning met 6 slagen in het Zozo Championship in Japan

Het Zozo Championship in Japan beleefde een onvergetelijke dag, want Collin Morikawa maakte een verbluffende comeback en verzekerde zich van zijn zesde PGA Tour-overwinning met een voorsprong van maar liefst zes slagen op zijn naaste concurrenten. Beau Hossler en Eric Cole deelden de tweede plaats, en de overwinning van Morikawa betekende niet alleen zijn eerste op de PGA Tour sinds zijn triomf op The Open in 2021, maar ook zijn eerste wereldwijde overwinning sinds het DP World Tour Championship later datzelfde jaar.

Het was een opmerkelijke prestatie van Morikawa, die een tweejarige droogte zonder overwinningen beëindigde en dat deed met een indrukwekkende vertoning op de Accordia Golf Narashino Country Club in Chiba.

Morikawa, een speler met twee majors op zijn naam, toonde geen enkele zwakte op de laatste dag, met een bogey-vrije ronde van 63 slagen, inclusief zeven birdies. Hij eindigde de week op 14 onder par, terwijl zijn rivalen, Eric Cole en Beau Hossler, het gevoel hadden dat ze niet konden bijbenen.

Een van de vele hoogtepunten van Morikawa’s ronde was zijn nauwkeurige tee shot op de par-drie derde hole, waarmee hij zijn openingsbirdie van de dag scoorde. Dit zette de toon voor de rest van zijn indrukwekkende vertoning. Hij voegde nog drie birdies toe in vier opeenvolgende holes vanaf de zesde, waardoor hij zich aan de top van het klassement vestigde.

Na een verdere birdie op de 12e hole en een schitterende putt van 5 meter op de 15e, leek Morikawa niet te stoppen. Hij bracht het publiek in extase door een indrukwekkende par te redden op de 17e hole en sloot zijn overwinning af met nog een birdie op de laatste hole.

Na afloop van de wedstrijd deelde Morikawa zijn opwinding over de overwinning: “Het [winnen] voelt ongelooflijk. Elke overwinning is zo anders en elke ervaring. Of het nu gaat om winnen of verliezen, je leert veel, maar deze betekende gewoon de wereld.”

Hij voegde eraan toe: “Het is duidelijk dat ik dit soort droogte van twee jaar heb, af en toe gewoon worstel, niet echt strijd, om te doen wat ik de hele week heb gedaan, donderdag en vrijdag, en hoe ik mijn ronde gisteren begon met een dubbel bogey – dat is de golfen, ik mis het spelen. Om dat te zien en nog eens te zien, is het heel spannend.”

Eric Cole en Beau Hossler deelden de tweede plaats met een totaalscore van acht onder par, terwijl Robby Shelton, die een vijf onder 65 neerzette, opklom naar de vierde plaats, samen met Ryo Ishikawa.

Min Woo Lee evenaarde Shelton’s ronde van 65 slagen en eindigde op een gedeelde zesde plaats, terwijl de leider van de vorige dag, Justin Suh, teleurstellend eindigde met een vier-over-74 en een gedeelde 10e plaats bereikte.

Het Zozo Championship in Japan zal ongetwijfeld herinnerd worden als het toernooi waar Collin Morikawa weer schitterde en zijn terugkeer naar de overwinning vierde met een overtuigende zes slagen voorsprong. Het is een prestatie die zowel hemzelf als de golfwereld zal bijblijven.