ProGolf Tour

Clerici wint seizoensopening ProGolf Tour waar Antonisse en Verdonk beste Nederlanders worden

Uitstekende prestatie van Aydan Verdonk en Dario Antonisse

25 januari / Ain Suchna, Egypte – De Zwitserse golfer Fiorino Clerici heeft de seizoensopening van de Pro Golf Tour gewonnen door de Red Sea Ain Sokhna Open op de Ain Sokhna Golf Club in Egypte te domineren. Met een indrukwekkende totaalscore van -12 troefde hij zijn concurrenten af en pakte daarmee de overwinning in het eerste toernooi van het nieuwe seizoen. Hugo Legeay-Gaucher uit Frankrijk en de Duitsers Philipp Macionga en Linus Lang volgden op één slag achterstand.

Aydan Verdonk

In deze competitie lieten ook Nederlandse golfers van zich spreken. Dario Antonisse en Aydan Verdonk eindigden als beste Nederlanders in het toernooi. Antonisse klom met een laatste ronde van 66 slagen (-6) naar de gedeelde vijfde plaats met een totaal van 9-onder, terwijl Verdonk met 70 slagen op dezelfde eindscore eindigde.

Hoewel Koen Kouwenaar een tijdlang de hoogst genoteerde Nederlander was, zakte hij na een ronde van 74 slagen naar 7-onder en deelde hij de 17e plek. Mike Toorop behaalde met 4-onder de 22e plaats, terwijl Nordin van Tilburg met een par-score op de gedeelde 38e plaats eindigde.

De Pro Golf Tour trapte het nieuwe seizoen af in Egypte, op de Golf Club Ain Sokhna aan de westkust van de Golf van Suez. Dit is al de tiende keer dat het nieuwe seizoen wordt ingeluid in dit schilderachtige landschap. Voor de 102 deelnemers aan de Red Sea Ain Sokhna Open 2024 stond er veel op het spel, aangezien de top vijf in het algemene klassement dit jaar opnieuw een tourkaart voor de Challenge Tour zal verdienen. Maar met 16 toernooien in zeven landen op de kalender van 2024 is het seizoen nog lang niet voorbij.

De seizoensopener bracht echter meteen intense concurrentie met zich mee. Tijdens de laatste ronde gingen acht spelers binnen één slag van elkaar de strijd aan. De beslissing viel pas op de laatste hole, waar Fiorino Clerici en Linus Lang gelijk opgingen. Clerici, 28 jaar oud, profiteerde uiteindelijk van een bogey van zijn Duitse tegenstander en claimde zo de overwinning van het openings toernooi van het nieuwe seizoen.

“Het voelt nog een beetje onwerkelijk aan. Het seizoen zo beginnen is uniek en had ik me niet kunnen voorstellen,” zei Clerici na zijn overwinning. In 2022 maakte hij zijn debuut op de Pro Golf Tour en eindigde onder andere als gedeeld vijfde bij de NewGiza Pyramids Challenge, eveneens een evenement in Egypte. Met een voorliefde voor warmere regio’s en terreinen met Waste Area, liet Clerici zijn beste golf zien gedurende de drie dagen op de Ain Sokhna Golf Club.

Met zijn eerste overwinning op de Pro Golf Tour is Clerici vastbesloten zijn grote doel te bereiken. “Vanaf morgen is het weer vol gas. Ik zou graag volgende week weer willen winnen, want ik heb nu bewezen dat ik het kan. In het beste geval win ik zelfs drie keer dit jaar, zodat ik direct naar de Challenge Tour kan gaan.”

Clerici krijgt al snel de kans om zijn vaardigheden te tonen, aangezien het volgende evenement, de Red Sea Egyptian Classic, gepland staat van 28 tot 30 januari op dezelfde Ain Sokhna Golf Club. Hoewel het seizoen een marathon is, heeft Fiorino Clerici meteen de eerste kans met succes benut.