PGA Tour

Charlie Woods ondersteunt zijn vader Tiger Woods tijdens de voorbereidingen op het US Open

Tiger en Charlie Woods

Tiger Woods is ruim voor aanvang van het toernooi aangekomen bij de Pinehurst Resort & C.C. in North Carolina, waar hij samen met zijn zoon Charlie de voorbereidingen treft. Dit is Tiger’s eerste toernooi sinds de teleurstellende resultaten tijdens de US PGA vorige maand in Valhalla, waar hij de cut miste. Na een afwezigheid van vier weken, gebruikt hij deze tijd om zich grondig voor te bereiden op het US Open.

Samen met zijn nieuwe caddie Lance Bennett verkende Woods vorige week al het parcours van Pinehurst No. 2. Ook is hij vaak gezien op zowel de oefenbaan als de golfbaan, vergezeld door Charlie. Charlie helpt niet alleen op het fairway, maar ondersteunt zijn vader ook bij het oefenen van specifieke slagen, waaronder de bump-and-run.

Zonder een vaste coach dit jaar, is Tiger bijzonder blij met de hulp van zijn zoon. Charlie, die een indrukwekkende golfvaardigheid heeft met een handicap van +3, heeft al twee titels gewonnen in het juniorencircuit en blijft uitblinken, ook tijdens gezamenlijke deelnames aan het PNC Championship met zijn vader.

De samenwerking tussen vader en zoon werd ook gezien tijdens The Masters en de US PGA eerder dit jaar. Charlie draagt vaak de nieuwe ‘Sun Day Red’ kledinglijn van zijn vader tijdens deze evenementen en assisteert bij het verfijnen van Tigers swing en kort spel. Deze week hebben ze zich specifiek gericht op het perfectioneren van bepaalde slagen terwijl ze oefenen op Pinehurst No. 2, waar Tiger ook een ronde speelde met collega-golfers Rickie Fowler, Jordan Spieth en Justin Thomas.