PGA Tour

Charlie Woods mist met 86 slagen de pre-kwalificatie!

Charlie maakte een 12 op een par 4 hole!

Charlie Woods, de zoon van Tiger Woods, maakte een 86 en slaagde er niet in om door te gaan naar de pre-kwalificatie voor de PGA Tour’s Cognizant Classic in de Palm Beaches. Charlie en Tiger hebben samen deelgenomen aan de laatste vier edities van het vader-en-zoon PNC Championship.

De hoop van Charlie Woods om deel te nemen aan de PGA Tour’s Cognizant Classic vervloog toen de 15-jarige zoon van Tiger Woods niet verder kwam in het pre-kwalificatie evenement in Florida op donderdag.

Woods ging van start bij de vroege spelers en noteerde een score van 16 boven par, oftewel 86, op Lost Lake Golf Club, een van de vier pre-kwalificatiesites. Na een dubbel op de 5e hole volgde er twee holes later een 12 op een par 4., verder wist hij geen birdies te maken.

De top vijf scores en gelijke scores van elke pre-kwalificatiesite gaan door naar de kwalificatieronde op maandag, waar de top vier golfers een plaats zullen verdienen in de Cognizant Classic. De winnaar van het evenement ontvangt 1.62 miljoen uit de prijzenpot van 9 miljoen.

Charlie Woods heeft de afgelopen vier edities deelgenomen aan het PNC Championship, samen met zijn vader. Tiger Woods moest zich vorige week terugtrekken uit de Genesis Invitational vanwege ziekte, later bleek het om griep te gaan.

Charlie nam vorig jaar ook deel aan het Notah Begay III Junior Golf National Championship, waarbij zijn vader optrad als zijn caddie. Hij eindigde op een gedeelde 17e plaats in de jongens 14-15 divisie.