Challenge Tour – Van Weerelt wordt gedeeld 20e in Zwitserland, Baker wint

24-06-2007-baker.jpg

24-06-2007-baker.jpgPeter Baker (fot) heeft het Credit Suisse Challenge gewonnen en Inder van Weerelt eindigt in het toernooi gedeeld 20e. Baker won eerder op de European Tour drie toernooien maar verloor zijn kaart en speelt nu op de Challenge Tour met in zijn achterhoofd een return op de lucratievere European Tour.

Op de vierde en laatste dag werd er laag gescoord op de Wylihof Golf Club. Op de par 73 baan wist Baker in 67 slagen rond te gaan en hij pakte met een totaal van 272 slagen  (-20) de cheque van 22.400 euro.

Inder van Weerelt die de laatste ronde ook ruim onder par speelde, kwam met 69 slagen op de gedeelde 20e plaats terecht en voor hem lag er nog een cheque klaar van 1388 euro.

 "Ik was even vergeten hoe het voelde om een toernooi te winnen. Goh, mijn laatste overwinning dateert nog uit de vorige eeuw toen ik het Scandinavian Masters won. Ik hoop echt dat ik deze vorm kan vasthouden en bij de beste 20 weet te eindigen aan het eind van het seizoen. Dan heb ik mijn kaart voor de European Tour weer op zak en daar doe ik het allemaal voor", aldus Baker.