Challenge Tour

Challenge Tour: Van Meijel en Van West eindigen niet best in Engeland waar Walker wint!

Robbie van West

Euan Walker wist met birdies op zijn laatste twee holes het British Challenge gepresenteerd door Modest! Golf Management te winnen en daarmee zijn eerste European Challenge Tour overwinning.

De Nederlanders Lars van Meijel en Robbie van West (foto) eindigden niet al te best in het toernooi dat in Engeland gespeeld werd. Van Meijel ging op de laatste dag rond in 80 slagen en Van West had er 75 nodig. Met deze score eindigde Van Meijel daardoor met +5 gedeeld 46e en Van West met +7 55e.

De Schot Walker won met een afsluitende ronde van 71 slagen en acht onder par. De Zuid-Afrikaan JC Ritchie eindigde als tweede eindigde op zeven onder par.

De 27-jarige was verheugd om een ​​eerste Challenge Tour-titel veilig te stellen in het bijzijn van zijn ouders, die deze week de reis vanuit Schotland hadden gemaakt om hem te steunen.

“Het voelt absoluut geweldig”, zei hij. “Deze week winnen overtreft alle verwachtingen. Aan het begin van het seizoen ging het niet zo goed, maar de afgelopen maanden ben ik begonnen de zaken om te draaien.

“Mijn vader en moeder waren hier vandaag, wat absoluut geweldig was. Ze komen graag naar de Britse evenementen en ik ben blij dat ze hier waren om dit te zien.”

Walker klimt nu in de top 20 van de Road to Mallorca ranglijst dankzij deze overwinning in Cornwall en bevindt zich nu in een sterke positie om een van de DP World Tour speelrechten voor 2023 te verdienen, met nog maar twee evenementen te spelen.
Walker steeg 43 plaatsen naar de 20e plaats in de Road to Mallorca Rankings, terwijl Ritchie naar de eerste plaats gaat na zijn tweede plaats in St. Mellion.

De Nederlanders Van Meijel en Van West staan in dezelfde ranking op 62e en op de 110 plaats.

De Road to Mallorca blijft in Engeland voor de Engelse trofee die wordt uitgereikt door Rocket Yard Sports Marketing van 13-16 februari op Frilford Heath het laatste evenement voor de Rolex Challenge Tour Grand Final, dat ondersteund wordt door The R&A.

Challenge Tour: Lars van Meijel klimt flink in klassement in Engeland