Challenge Tour

Challenge Tour: Van Meijel eindigt als beste Nederlander in Denemarken waar Schott wint! 

Het waren drie teleurstellende scores van de Nederlanders op de laatste dag van het Frederikshavn Challenge – Presented by HESSEL. De 28-jarige Lars van Meijel (foto) eindigde net als Vince van Veen en Robbie van West zijn ronde boven par. Met 69, 70, 69 en 75 slagen bracht hij zijn score op 5-onder en daarmee deelde hij de 24e plaats.

Wat viel op aan de scores van de Nederlanders nou in ieder geval de 10 van Van Veen op de 18e, een par 5 waar ook Van West een dubbel liet noteren. De dubbel bogey op hole 4 voor Van Meijel kwam ook uit de lucht vallen, op de eerste en derde dag maakte hij daar nog een birdie!

Van West en Van Veen hadden 73 en 72 slagen en werden met 1-onder en par voor de wedstrijd gedeeld 49e en 56e. Gebeurde er nog wat in de algemene ranking van de Challenge Tour, de Road to Mallorca? Van Meijel steeg 4 plaats en is nu 44e en Van West staat nu op de 130e plaats. De beste 15 krijgen direct toegang tot de European Tour maar  spelers die tussen plek 16 en 45 eindigen, kunnen zich ook kwalificeren voor incidentele European Tour evenementen met een laag prijzengeld, maar kunnen hun status natuurlijk nog verbeteren via European Tour Qualifying School.

De Duitser Freddy Schott won het toernooi. Met 17-onder wist Schott met drie slagen verschil op zijn landgenoot Nick Bachem en de Zweed het toernooi te eindigen.

Challenge Tour: Lars van Meijel in de top 10 in Denemarken en Schott leidt nog steeds!