Challenge Tour

Challenge Tour – Nederlands feest in Frankrijk, Joost Luiten wint!

13-05-2007-luiten.jpg13-05-2007-luiten.jpg

13-05-2007-luiten.jpgJoost Luiten heeft Nederland opnieuw een overwinning bezorgd. In Frankrijk won de 21-jarige Luiten het Challenge Tour event het A.G.F. Allianz Golf Open de Toulouse en daarmee won hij zijn eerste toernooi als professional. Met een fantastische laatste ronde van 64 slagen (-8) sloot Luiten het toernooi af. Hij zette de toon van zijn ronde al gelijk tijdens zijn eerste 9 holes met birdies op 1, 4, 5, 7 en 9. Over zijn tweede negen hole wist hij nog birdies te maken op 11, 12 en 18.

Het enige gevaar loerde in de vorm van onze zuiderbuur Nicolas Vanhootegem. Deze wist 5 birdies te produceren en werd daarmee uiteindelijk tweede in het klassement.

Luiten steeg flink in het algemeen klassement van de Challenge Tour en met de cheque van 20.800 euro voor de winnaar staat hij nu met ruim 32.000 euro aan verdiend prijzengeld derde in het klassement. Het kan bijna niet meer mis gaan of we hebben volgend jaar en misschien zelfs al dit jaar een derde speler erbij die op de European Tour zijn toernooien speelt.

"Ik ben zo gelukkig met mijn eerste overwinning als pro, ik speelde gisteren al goed en heb dat vandaag gewoon door kunnen zetten. Ik ga nu alleen nog maar genieten van dit gevoel en het zal morgenochtend waarschijnlijk pas echt tot mij doordringen."