Challenge Tour – Nederlanders niet al te best uit de startblokken

In Portugal zijn de Nederlanders Inder van Weerelt, Sander van Duijn en Robin Swane niet al te sterk uit de startblokken gekomen. Van Weerelt is de beste Nederlander na de eerste dag van het Estoril Challenge de Portugal met een score van 73 slagen (+2) rond de 80e plaats. Sander van Duijn begon het toernooi met een ronde van 77 slagen (+6) en Robin Swane had een volledige off-day, zijn score was 82 (+11) en daarmee staat hij bijna onderaan het klassement.

Voor Van Weerelt waren er 4 birdies, 4 bogeys en 1 dubbel bogey op zijn kaart. Van Duijn had 2 birdies en 8 bogeys naast de holes in par.

Swane zal deze eerste ronde niet snel meer vergeten, voor hem stonden er 10 bogeys, 1 dubbel bogey en 1 birdie op zijn kaart.

In het toernooi leidt de Walonier Stuart Manley met 65 slagen (-6) en de Engelsman Peter Baker. Tweede staat met 5-onder par de Noor Jan-Are Larsen. Peter Baker won vorige week nog het Credit Suisse Challenge in Zwitserland en lijkt nu ook weer hoge ogen te gooien naar een nieuwe titel.