Challenge Tour

Challenge Tour: Lars van Meijel klimt flink in klassement in Engeland

Las van Meijel

Na de derde ronde van het British Challenge presented by Modest heeft Lars van Meijel (foto) de 16e plek bereikt. De 28-jarige had nu eindelijk geen dubbel bogeys in zijn ronde en liet 66 slagen noteren waardoor hij naar 3-onder en de gedeelde 16e plaats ging. Zes birdies een eagle en twee bogeys dit keer en als je dat afzet tegen de ronde op de tweede dag waarin hij vier birdies twee bogeys en twee dubbel bogeys maakte is hij nu weer op de goede weg terug.

Helaas stijgt de score van Robbie van West in dit toernooi. Waren het 71 slagen op de eerste dag, op dag twee en drie werden het 74 en 75 slagen. Met +4 deelt hij nu de 49e plaats.

De Engelsman Matthew Baldwin had een voorsprong van één slag op de Schots Euan Walker toen hij de derde ronde inging. Baldwin was in staat om die voorsprong de hele middag uit te breiden tot tien onder par en heeft nu één slag voorsprong op de Nieuw-Zeelander Daniel Hillier, die een briljante ronde van zes onder par maakte om naar de tweede plaats te gaan.

“Het was een goede dag vandaag”, vertelde Baldwin. “Ik maakte vier birdies en slechts één bogey, dus ik mag niet klagen. De omstandigheden waren vandaag perfect, maar het is nog steeds een zware golfbaan waar je goede slagen moet maken als je goed wilt scoren.

Walker staat op de derde plaats met zeven onder par, terwijl de Duitser Jannik De Bruyn vierde staat met zes onder par nadat hij een ronde van drie onder par van 69 had gemaakt.

De Ierse Conor Purcell, de Spanjaard Javier Sainz en de Engelsman Jamie Rutherford delen de vijfde plaats met vijf onder par, terwijl acht spelers de achtste plaats delen op vier onder, waaronder de Schot Liam Johnston die de laagste ronde van de dag maakte met een zeven onder 65.

Challenge Tour: Robbie van West en Lars van Meijel door in Engeland