Challenge Tour – Inder van Weerelt door, Van Duijn mist cut opnieuw en Swane trekt zich terug

29-06-2007-baker.jpg

29-06-2007-baker.jpgAlleen Inder van Weerelt is door in Portugal. In het Estoril Challenge de Portugal dat gespeeld wordt op Quinta da Marinha in Cascais, Estoril, misten Sander van Duijn en Robin Swane het weekend. Van Duijn miste de cut na 77 en 81 slagen (+16) en Swane trok zich terug na de eerste ronde en speelde niet op de tweede dag van het toernooi. Voor Van Duijn gaat zijn start op de Challenge Tour niet over rozen. In zijn eerste toernooi miste hij ook ruim de cut en de hoop is dat hij in het volgende toernooi er wel bij zit in het weekend.

Van Weerelt was bezig met een superronde. Na de eerste negen holes stond hij op 4-onder par, maar hij ging de mist in op hole 10 waar hij een dubbel bogey maakte.

Misschien toch door de frustratie maakte hij vervolgens bogeys op 12, 13 en 15 om gelukkig met birdies op 17 en 18 zijn tweede ronde af te sluiten. Van Weerelt staat nu voor het toernooi op de gedeelde 45e plaats op +1.

De Engelsman Peter Baker (foto) lijkt in de winning mood te zijn. Won hij vorige week nog het Challenge Tour toernooi in Zwitserland, nu staat hij met -11 weer bovenaan het klassement. Baker heeft 3 slagen voorsprong op de nummer twee Robert Coles.