PGA Tour

Chad Ramey en S.H. Kim delen de leiding in het Cognizant Classic Rory McIlroy op 3 slagen afstand!

Chad Ramey wist met een foutloze ronde van 7-onder, 64 slagen, op donderdag zijn openingsronde van het Cognizant Classic in de Palm Beaches af te sluiten en deelt daarmee de leiding met S.H. Kim. Kim had een eagle en vijf birdies, waaronder een op de laatste hole, om zich te mengen in de koppositie.

Een groep van vijf spelers met daarin Cameron Young, Ryan Moore, Chesson Hadley, Austin Eckroat en Andrew Novak speelden allemaal in de ochtend en eindigden één slag achter met 6-onder. Ook met 65 slagen David Skinns die in de middag speelde en een birdie putt van 3 meter miste op zijn laatste hole die hem een ​​gedeelde leiding zou hebben gegeven.

Rory McIlroy, ’s werelds nummer 2, die met 67 slagen zijn eerste ronde eindigde, liet weten: “Je krijgt deze baan niet veel makkelijker.”

Kim, een Zuid-Koreaan die in 2021 een 58 maakte op de Japan Golf Tour, holede uit vanaf ruim 22 meter op de par-5 derde om zijn ronde te benadrukken. Hij heeft voor het eerst na 45 PGA Tour-starts de leiding na de eerste ronde.

Billy Horschel, C.T. Pan, Sam Ryder, Bud Cauley, Erik van Rooyen, Kevin Yu en Chandler Phillips staan in een groep op 5-onder 66. McIlroy, titelverdediger Chris Kirk en FedExCup-leider Matthieu Pavon behoorden tot degenen die eindigden met 67 slagen op een dag dat PGA National verre van zijn moeilijkste was.

Het spel werd onderbroken vanwege duisternis met twee groepen die hun laatste hole niet konden voltooien. Ze zullen hun openingsrondes vroeg op vrijdag voltooien.