Het eerste golfnieuws

Canadian Open: Nick Taylor wint met eagle in play-off van Tommy Fleetwood

Tyrrell Hatton en Aaron Rai deelden beiden de derde plaats met CT Pan, terwijl Rory McIlroy op een gedeelde negende plaats eindigde in zijn poging het Canadian Open voor de derde keer op rij te winnen. De overwinning ging naar de Canadees Nick Taylor die daarmee de eerste Canadees in 69 jaar werd die het toernooi won na een play-off.

Taylor knalde er een ongelooflijke eagle in op de vierde extra play-off hole om zo de overwinning te pakken op Tommy Fleetwood in het RBC Canadian Open.

Hij wist eerder een achterstand van drie slagen ongedaan te maken tijdens een spannende laatste dag op de Oakdale Golf & Country Club, waar hij met een ronde van 66 slagen het clubhuis doel op 17-onder zette en dat later geëvenaard werd door Fleetwood.

Tommy Fleetwood
Tommy Fleetwood

Fleetwood slaagde er volgens de regels niet in om een birdie op de laatste hole te vinden voor de overwinning, maar holede wel vanaf 4.5 meter om Taylor’s birdie op de eerste play-off hole te evenaren, waarna beide spelers pars maakten op de volgende twee extra holes om de wedstrijd te verlengen.

Taylor wist vervolgens vanaf een meter of 20 meter zijn eagle putt te holen en werd daarmee de eerste Canadees die het evenement in 69 jaar won. Het aanwezige publiek kon dat wel waarderen en dat leidde tot een flink feest naast en op de fairway.

Fleetwood moest vervolgens genoegen nemen met de vijfde tweede plaats in zijn PGA Tour carrière.

Tyrrell Hatton

De Engelsen Tyrrell Hatton en Aaron Rai deelden samen de derde plaats met de leider van de ene op de andere dag CT Pan en Eric Cole. Rory McIlroy’s hoop op de derde opeenvolgende Canadese overwinning vervaagde na een teleurstellende 72 op de laatste dag en dat liet hem op een negende plaats eindigen.

 

Gaat Rory McIlroy zijn derde overwinning in het Canadian Open pakken?