Het eerste golfnieuws

Cabrera gekroond tot Legends Tour’s matchplay Koning!

Angel Cabrera is gekroond tot matchplay koning van de Legends Tour in Hertfordshire, waar hij de Paul Lawrie Match Play gepresenteerd door Petsure, won op Hanbury Manor Marriott Hotel & Country Club.

Het veld was donderdag teruggebracht van 64 naar de laatste twee mannen die zondagmiddag tegenover elkaar stonden. Het beloofde een spannende finale te worden, met de tweevoudige Major-winnaar Angel Cabrera die het opnam tegen de drievoudige Legends Tour-winnaar en de MCB Road to Mauritius-kampioen van 2022, James Kingston.

Op de tee waren er beleefdheden, maar kort voor hun starttijd verscheen er een vastberaden blik op de gezichten van beide mannen.

De Argentijn sloeg als eerste toe en won de tweede hole, maar in een rommelige eerste negen holes waarin zeven holes werden gedeeld, won Kingston de achtste hole, waardoor ze bij de turn gelijk stonden.

Cabrera won de twaalfde hole en nam daarmee de voorsprong vroeg in de tweede negen, maar Kingston trok de stand weer gelijk door de veertiende hole te winnen.

Maar de kampioen van de US Open 2007 en de Masters 2009 won de vijftiende en zestiende hole achter elkaar en stond twee up met nog twee holes te spelen.

Op de zeventiende hole miste Cabrera links en belandde in het lichte rough tussen een kleine groep jonge bomen. Kingston sloeg de fairway, maar zijn benaderingsschot eindigde in de greenside bunker – terwijl Cabrera een sublieme 8-ijzer sloeg vanaf 161 meter tot minder dan 3 meter. Toen Kingston zijn bunkerschot te dun raakte en voorbij de pin schoot, gaf de Zuid-Afrikaan de wedstrijd op aan Cabrera.

“Ik ben erg blij. Ik heb de afgelopen drie maanden heel hard gewerkt, heel hard hiervoor. Nu, voor dit moment, heb ik ervan genoten. Ik moest me concentreren en hole voor hole spelen. Ik hou ervan om matchplay te spelen, je weet wel, we spelen niet vaak matchplay. Ik kan zeggen dat ik me nu erg emotioneel voel. Ik ga volgende week weer spelen en dan moet ik blijven werken, ik moet blijven werken omdat dit spel erg moeilijk is.”

In de play-off om de derde plaats versloeg Greig Hutcheon Bradley Dredge met 2&1.

De volgende stop voor de Legends Tour is Ierland volgende week en de OFX Irish Legends op Seapoint Golf Links in County Louth, waar Angel Cabrera weer in het veld zal staan, evenals Michael Campbell – vers van zijn tijd op Pinehurst No.2 in North Carolina voor de US Open vorige week; zijn eerste bezoek daar sinds hij de US Open in 2005 won.

Het is het eerste evenement in de geschiedenis van de Legends Tour met vijf Major-kampioenen in het veld, die samen zes Major-titels hebben.

Problemen

De Argentijnse golfer en voormalig Masters-kampioen, heeft de afgelopen jaren te maken gehad met aanzienlijke juridische problemen. Hij werd veroordeeld voor huiselijk geweld en zat een gevangenisstraf van 30 maanden uit voordat hij in augustus 2023 werd vrijgelaten. Deze juridische problemen hebben zijn carrière beïnvloed, inclusief zijn deelname aan grote toernooien. Hoewel hij in aanmerking kwam om deel te nemen aan door de PGA Tour gesanctioneerde evenementen, is zijn visumaanvraag voor de Verenigde Staten geweigerd, waardoor hij ook niet kan deelnemen aan de Masters 2024.