PGA Tour

Butterfield Bermuda Championship: Alex Noren behoudt twee slagen voorsprong na tweede ronde op Port Royal

15-jarige amateur Oliver Betschart mis de cut!

De Zweed Alex Noren behield zijn twee slagen voorsprong na de tweede ronde van het Butterfield Bermuda Championship op vrijdag, met een score van vijf onder par om naar 15 onder te gaan.

Na het toernooi te hebben geopend met een 10-onder-par 61, bracht Noren’s bogey-vrije 66 in de tweede ronde hem op een score van 15 onder voor het toernooi en twee slagen voor op Ryan Moore (64 op vrijdag), Ryan Brehm (65) en de Japanner Satoshi Kodaira (65), die de tweede plaats delen.

Noren leek klaar om het razende tempo van donderdag voort te zetten met birdies op de eerste drie holes van de Port Royal Golf Course. Hij werkte vervolgens 11 opeenvolgende pars af voordat zijn laatste birdies arriveerden op holes 15 en 17.

De 41-jarige heeft 10 overwinningen op zijn naam staan in Europa, maar geen op de PGA Tour. Camilo Villegas uit Colombia klom naar de vijfde plaats met een acht-onder 63 op vrijdag, waarmee hij op 12 onder voor de week kwam.

Noren, wiens laatste titel kwam op de Open de France in 2018, had vorige week een vroege voorsprong op het World Wide Technology Championship in Mexico voordat hij op de tweede plaats eindigde.

De cut staat voorlopig op vijf onder par met wat laatste groepen spelers die hun rondes op zaterdagochtend moeten afmaakten nadat het spel was opgeschort vanwege duisternis. Sam Bennett, die als amateur indruk maakte op de Masters van afgelopen april voordat hij professional werd, lijkt de cut met één slag te gaan missen.

Oliver Betschart, een 15-jarige amateur uit Bermuda die zich kwalificeerde voor het toernooi op zijn thuisbaan, ging in 73 en 75 slagen rond en eindigde zijn eerste PGA Tour-start op zes boven. Hij was de jongste speler in een officieel PGA Tour-evenement in de afgelopen 10 jaar.