Het eerste golfnieuws

Buick Invitational: hole-in-one voor Clarke, Woods nog niet echt op dreef

ImageWoods had een frustrerende openingsronde, het liep niet allemaal even lekker. Het toernooi werd halverwege gestopt vanwege het slechte weer zodat veel spelers op vrijdag eerst hun eerste ronde moeten uitspelen voordat zij aan hun tweede kunnen beginnen.

De leider is voorlopig PGA Tour rookie Arron Oberholser, hij staat na 16 holes met 6-onder par voorlopig op de eerste positie. De Noord-Ier Darren Clarke staat met een score van 4-onder par voorlopig gedeeld derde. Op hole 3, ruim 110 meter, maakte Clarke een ace.

Tiger Woods leek een beetje onrustig, hij sloeg de meeste drives naar rechts en 3 keer moest hij zelfs FORE roepen om de toeschouwers te waarschuwen dat zijn bal in hun richting kwam.

De 27-jarige speler kon slechts 9 holes spelen, omdat het spel ruim 4 uur werd stilgelegd vanwege mist en regen. Toen Woods werd gevraagd hoe hij het vond om weer terug te zijn op het internationale circuit antwoordde hij van onder zijn paraplu: “Het is gelukkig lekker weer met veel zon, het kan niet beter”. Woods kon de humor er dus van in zien.

Voorlopige scores:
Zes onder: Arron Oberholser (na 16 holes)
Vijf onder: Skip Kendall (16)
Vier onder: Jonathan Kaye (17), Dennis Paulson (16), Briny Baird (13), Darren Clarke (13), Cameron Beckman (13) Patrick Sheehan (12), Larry Mize (10), Marco Dawson (9)