Het eerste golfnieuws

Buick Invitational Classic: toch weer Woods die leidt

ImageHet lijkt wel of hij nooit weg is geweest; revalidatie na een knie operatie heeft Tiger Woods niet slechter doen spelen. Het enige wat verbetering behoeft is zijn alignment. Hij sloeg kaarsrechte ballen maar soms naar rechts of links, zo moest hij regelmatig van buiten de green up en down maken voor par.

Woods zelf heeft het idee dat door de operatie aan zijn knie het gevoel hoe hij zijn voeten moet zetten weg is. Met 12-onder par heeft hij een slag voorsprong genomen op Brad Faxon die een tijd lang als nummer een op het scorebord stond.

Een voorbeeld van zo’n rare slag was op de 18e van de Torrey Pines, South Course. Na een super drive op de par 5 van 520 meter hield Woods een ijzer over voor zijn tweede slag naar de green. De bal ging als een streep naar rechts en landde naast de green in het publiek.

Na een free-drop sloeg hij een van zijn bekende flop shots over de bunker om zijn bal bijna uit te holen. Zijn birdie putt miste hij niet.

De linkshandige Phil Mickelson staat twee slagen achter Woods. Hij deelt deze positie met Steven Alker met 10-onder par.

Vervelend nieuws was er voor de Noord-Ier Darren Clarke, hij werd gediskwalificeerd nadat hij een verkeerde score op zijn kaart had ingeleverd. Jammer genoeg had Clarke zijn kaart getekend, een 4 inplaats van een 5 op de 12e hole was een pijnlijke vergissing!