Het eerste golfnieuws

Bryson DeChambeau wordt tweede in wereldkampioenschap long hitting Martin Borgmeier wint!

Martin Borgmeijer

Bryson DeChambeau en Martin Borgmeier stonden zaterdag tegenover elkaar in de finale van de PLDA Wereldkampioenschappen in Mesquite. Dankzij Bryson DeChambeau was het een show die de wereld van de lang hitting nog nooit eerder had gezien en misschien nooit meer zal meemaken.

Tegen grote verwachtingen in, omdat hij het opnam tegen jongens met grillige bal snelheden van 230 mph, behaalde DeChambeau zaterdag bijna een overwinning die hij waarschijnlijk net zo begeerd zou hebben als zijn US Open-titel. De man die overliep naar LIV Golf, bereikte de finale van de World Championships van de Professional Long Drivers Association. En als een knaller kwam hij binnen één slag en 20 meter van de titel!

DeChambeau nam het op in de finale tegen de Duitse Martin Borgmeier in Mesquite, nadat het veld op zaterdag na vier ronden van 16 naar twee was gegaan, vond DeChambeau de fairway met drie van zijn zes toegewezen drives en bereikte een top van 371 meter. Maar Borgmeier, wiens zware baard, zeer korte broek en capriolen hem perfect zouden maken voor professioneel worstelen, sloeg zijn derde bal 379 meter ver en volgde die met een afstand van 389 meter die de winnaar bleek te zijn.

In het vervagende woestijnlicht nam een ​​uitbundige Borgmeier (foto) de riem in ontvangst en hield hem omhoog. Hij kuste en omhelsde zijn vrouw en zoontje, pakte toen de microfoon en wees naar DeChambeau en zei: “Er is één heel, heel belangrijk ding, en jullie weten het allemaal”, zei Borgmeier. “Ik zou hier niet zijn, niemand van ons zou hier zijn met de verbeteringen in technologie, als een man niet een jaar geleden was gekomen om de sport te maken tot wat het nu is. En ik denk dat hij op een heel goede weg is om terug te komen. En die kerel is Bryson DeChambeau.”

Nu schreeuwend, voegde Borgmeier eraan toe: ‘Hij werd ook tweede! Wat is er aan de hand! Die man is een professionele golfer en hij zet deze balsnelheid cijfers op … hij zit in de finale en raakt 370 plus! Dat heeft nog nooit iemand gedaan! Mensen beseffen niet hoe gek dat is!”

DeChambeau, die daarna niet sprak op de YouTube-uitzending die het evenement droeg, glimlachte en knikte waarderend naar Borgmeier.

DeChambeau gaf duidelijk niet om de eerste prijs van 50.000 dollar.

Er waren 128 deelnemers die deze week begonnen in de Open Division.