Bryson DeChambeau wint het Northern Trust

Heeft hij nu echt de basis gelegd voor een trend, golfclubs op dezelfde lengte en zijn op het gezicht eenvoudige swing? Bryson DeChambeau wist afgelopen zondag opnieuw een overwinning te boeken op de PGA Tour en wel in het Northern Trust. Met 68, 66, 63 en 69 slagen eindigde DeChambeau op 18-onder par en op 4 slagen afstand van Tony Finau die tweede werd. Op de Ridgewood Country Club leek De 24-jarige DeChambeau bijna geen moment in gevaar te komen. Met birdies op 1 en 2 maar een drie-putt op de derde zorgde voor een bogey. Vervolgens maakt hije en reeks van parren tot de 9e hole waar hij voor birdie ging putten maar met een bogey de hole af stapte. Op zijn tweede 9 holes maakte hij gelukkig nog birdies op 12 en 13 en sloot hij zijn ronde af met parren op de rest van de holes.

Tiger Woods?

Tiger Woods speelde in dit toernooi weer een bijrol. De Amerikaan wist nog wel 9 plaatsen te stijgen in het eindklassement maar bleef handen op de gedeelde 40e plaats. Met 71, 71, 68 en 70 slagen bracht Woods zijn eindscore op 4-onder en had hij dus 14 slagen achterstand op DeChambeau.

De Engelsen

Tommy Fleetwood en Tyrrell Hatton eindigden inh et toernooi als beste Engelsen met 8-onder en de gedeelde 20e plaats. Ian Poulter werd 48e en Paul Casey 60e. Opvallende was dat eerder Justin Rose met 72 en 74 slagen de cut miste.