Bryson DeChambeau wint het Memorial na play-off

Bryson DeChambeau wint het Memorial na play-off

Het werd zijn tweede overwinning. Bryson DeChambeau wist zondag in een play-off het Memorial Tournament te winnen. Drie spelers waren met 15-onder op de Muirfield Village Golf Club geëindigd. Bryson DeChambeau, Kyle Stanley en Byeong-Hun An. De drie moesten dus in een play-off uitmaken wie er de winnaar werd. Na de eerste play-off hole viel Stanley af met een bogey tegen een par van de twee andere.

Op de tweede play-off hole, opnieuw werd de 18e voor de tweede keer gespeeld, vonden beide spelers de fairway. Byeong-Hun An lag iets verder weg van de hole dus moest als eerste zijn tweede shot doen en deze vloog links over de green heen net niet in het aanwezige publiek. DeChambeau sloeg vervolgens met een lichte draw zijn bal op iets meer dan twee meter van de cup en lag daar dus voor birdie. De Zuid-Koreaan kreeg een free-drop en sloeg met een prachtige lob zijn bal op minder dan een meter van de hole. Vervolgens maakte DeChambeau zijn putt voor birdie en pakte daarmee zijn tweede overwinning op de PGA Tour.

Tiger Woods

En waar was Tiger Woods? Met 72, 67, 68 en 72 slagen eindigde hij met 9-onder op 6 slagen afstand van de latere winnaar. Woods ondervond veel problemen op de green en ook in zijn laatste ronde. Zo miste hij er toch snel een stuk of drie van vrij korte afstand.

Rory McIlroy en Justin Rose

De Noord-Ier en Engelsman eindigde in het toernooi op de 6e en 8e plaats met 12 en 11-onder par.

19-jarige Joaquin Niemann

Joaquin Niemann die na de tweede ronde met 65 en 68 slagen in de top van het klassement bevond eindigde het toernooi met 70 en 73 slagen op 12-onder par en misschien was het toch de druk waaronder hij bezweek.