Het eerste golfnieuws

Bryson DeChambeau onderging operatie aan pols

Bryson DeChambeau heeft afgelopen donderdag een operatie aan zijn pols gehad en zal hoogstwaarschijnlijk het PGA Championship missen dat van 19-22 mei gespeeld gaat worden. Hij liet zelf weten dat hij hoopt “binnen de komende twee maanden” weer deel te kunnen nemen aan de PGA Tour.

DeChambeau heeft een door blessures geplaagde start in 2022 gehad en was door artsen gewaarschuwd om deze maand niet te beginnen aan de The Masters en waar hij de cut ook ruim miste. De voormalige US Open-kampioen maakte ook een vroege exit in het WGC-Dell Technologies Match Play en had een gemiste cut in het Valero Texas Open, waarbij DeChambeau toegaf dat hij niet op “80 procent” kon swingen.

De 28-jarige liet verder weten: “Ik heb een succesvolle operatie aan mijn linkerpols gehad waarbij een gebroken haak van de hamaatbeen is gerepareerd. De operatie werd uitgevoerd door de wereldberoemde handchirurg Dr. Thomas Graham en ik wil Dr. Graham en het ongelooflijke personeel en The Kettering Medical Center in Ohio ook erg bedanken”.

DeChambeau was verder duidelijk waarom zijn prestatie niet goed waren de laatste tijd: “Het aanhoudende ongemak van de breuk, heeft ervoor gezorgd dat ik mijn grip en swing heb veranderd, wat heeft geleid dat ik niet op het hoogste niveau van golf kon spelen en dat was fysiek en mentaal niet makkelijk voor mij.”