Bryson DeChambeau door in longest driving contest

Bryson DeChambeau is door naar de laatste ronde van het Professional Long Drivers Association World Championship nadat hij donderdag in Mesquite, Nevada, als vierde eindigde in de derde ronde van het toernooi.

Het evenement begon dinsdag, toen het deelnemersveld werd verkleind tot 64. Woensdag waren het er nog 32 en nu strijden de top 16 op vrijdag om de titel.

DeChambeau eindigde dinsdag en woensdag op de tweede plaats in zijn groep en eindigde donderdag op de gedeelde vierde plaats.

“De eerste paar dagen was ik gewoon opgewonden om hier te strijden,” zei DeChambeau. “Ik was erg nerveus. De tweede dag voelde als OK en ik heb veel van deze jongens geleerd.’ Op de derde dag moest hij het opnemen tegen enkele van de beste ter wereld en die soms 20 meter voorbij DeChambeau sloegen en dat met de wind die stevig waaide.

Op weg naar de finale
Bryson DeChambeau eindigde op een gedeelde vierde plaats in zijn groep en zal vrijdag deel uitmaken van de laatste 16 voor de wereldtitel Zijn verste afslag op donderdag was 328 meter, maar hij kwam dinsdag helemaal tot 376 meter met behulp van de wind in de rug.

‘Ik word moe, dat kan ik je wel zeggen,’ zei hij. “Het is een uithoudingsstrijd. Deze jongens hebben wat hogere snelheden en meer uithoudingsvermogen dan ik. Ze hebben hier veel langer voor getraind. Het is absoluut gewoon een eer om de laatste ronde te halen. Ik had niet gedacht dat ik het zou halen de laatste ronde, maar de omstandigheden waren goed voor mij en dat kwam redelijk goed uit.”