ProGolf Tour

Brun wint het Open Casa Green Golf in Casablanca en Albertus en Geelkerken beste Nederlanders

De Nederlanders Max Albertus en Bernard Geelkerken zijn met een gedeelde 21e plaats als beste Nederlanders geëindigd in het Open Casa Green Golf in Marokko. De twee wisten met 5-onder het toernooi te eindigen en verdienden de man 411 euro. De cut was in het toernooi 1-onder na twee ronden en dat betekende eerder voor Dylan Boshart (+3), Jim Vartak de Heij (+5), Ruben van Uden (+6), Berry Jole (+10) en Mitchel Schoorl (+12) dat zij zich niet zich niet wisten te plaatsen voor de derde en laatste ronde.

Sterke start van het seizoen voor Julien Brun, de 27-jarige Fransman won de Open Casa Green Golf 2020 en maakte haalde daarmee zijn eerste toursucces. In Casablanca, Marokko voltooide hij de drie rondes op de banen van Casa Green Golf en de Palmeraie Country Club met 63, 70 en 68 slagen en eindigde met 14 onder par met twee slagen voorsprong op de Engelsman James Wilson (65, 66, 72),

“Het gaat eindelijk wat beter! De laatste paar jaar waren erg moeilijk, maar nu is er een beetje licht aan de horizon! Liet de winnaar Brun naderhand weten. Hij was dolblij om de grote winnaarsbeker te ontvangen en deze op te tillen en lachte voor de camera’s van de fotografen.

De man uit Cagnes-sur-Mer, een stad van 50.000 inwoners aan de kust tussen Nice en Cannes, wist gedurende het toernooi op de Pro Golf Tour 2020 geen extreme score te maken. In de wedstrijd had hij over de drie ronden slechts 5 bogeys.

“Ik heb nooit grote problemen gehad gedurende de week, ik speelde erg solide en sloeg de bal heel goed met zowel mijn driver als mijn ijzers, ”zei de winnaar. “Vanaf het midden van vorig seizoen heb ik veel dingen veranderd. Ik veranderde van coach en ik verhuisde naar Praag en besloot toen om de kwalificerende school voor Pro Golf Tour te spelen, zodat ik kon deelnemen aan de toernooien hier in Marokko.” Hij eindigde de Q-School in Paderborn in het najaar als 29e waardoor hij kon deelnemen aan alle lente-evenementen van de Pro Golf Tour 2020.

Begin maart en wel van 4 tot 6 zal op de Royal Golf Anfa Mohammedia het derde Marokko-toernooi van de Pro Golf Tour 2020.