Pro Golf Tour

Bob van der Voort wint de Pro Golf Tour Q-School

Ook een hole-in-one voor Bob van der Voort

Bob van der Voort

9 oktober – Een week na het spannende seizoensfinale van de Pro Golf Tour in het Castanea Golf Resort eindigde het seizoen 2024 met een boeiende afsluiting tijdens de Q-School. In totaal namen 192 kandidaten deel in zowel het noorden als het zuiden van Duitsland, in een poging om een zo laag mogelijke categorie voor het komende jaar op de Pro Golf Tour te bemachtigen. De twee Q-School-toernooien werden gelijktijdig over 36 holes gespeeld op de Engel & Völkers Course in Fleesensee Golf en de Golfanlage Holledau. Het gezamenlijke doel van de deelnemers: een plek bij de beste tien en daarmee een tourkaart in categorie 5.

Van der Voort schittert in Fleesensee

Bij de Q-School I in Fleesensee liet Bob van der Voort spectaculair golf zien. De Nederlander, die slechts enkele weken geleden prof werd, bekroonde zijn topprestatie op de eerste dag met een hole-in-one. Een droomslag met een ijzer-8 vond op de vierde hole van de Engel & Völkers Course vanaf 143 meter de weg naar de hole. Voor de kersverse professional, die op hole zeven nog een eagle maakte, eindigde de eerste ronde met 66 slagen. Met een solide ronde van 70 op dag twee verdedigde hij zijn voorsprong en mocht hij zich verheugen op de overwinning met een totaal van acht onder par. Jiri Zuska uit Tsjechië eindigde op één slag achter de winnaar.

“Ik ben heel blij,” vertelde van der Voort. “Ik was voor het toernooi erg nerveus, maar de goede start met de hole-in-one als hoogtepunt verlaagde mijn hartslag een beetje. Mijn spel was vooral van de tee tot aan de green erg goed. Ik vond de baan heel leuk. Ik hou van de hoogteverschillen en de kwaliteit van de fairways en greens is uitstekend.”

Niet alleen Van der Voort leverde met 8-onder een uitstekende prestatie, maar ook Lars van der Vight (-6) behaalde een gedeelde derde plaats. Daarnaast eindigden Tim van der Steen en Jim Woudenberg op par, goed voor een gedeelde 13e plek, en Michel van Zijl eindigde op een gedeelde 17e plaats.

Resultaten: Qualifying School

Naast de volledige tourkaart voor de spelers in de top 10, kunnen ook de spelers die de toernooien op plaats 11 tot 30 (categorie 8) en 31 tot 45 (categorie 10) eindigden, in 2025 enkele starts op de Pro Golf Tour verwachten. Na de spectaculaire seizoensafsluiting in Fleesensee en Holledau, gaat de Pro Golf Tour nu de winterstop in. Niet in de laatste plaats door de topprestaties bij de Q-School is de voorpret voor het komende seizoen maximaal.