ALPS Tour

Bob Geurts knalt met 65 naar top van het klassement in Alps de Roquetas de Mar

Brandon Kewalramani leidt na de 2e ronde van het 2024 Alps de Roquetas de Mar

Brandon Kewalramani Photo Credits: Alps Tour Golf/ Federico Capretti

Twee Nederlanders staan bij de beste 10 in het klassement van het 2024 Alps de Roquetas de Mar. In het ALPS Tour-evenement wist Bob Geurts met 65 slagen naar de gedeelde zesde plek te klimmen, terwijl Vince van Veen met 69 slagen gedeeld negende staat. Met nog één ronde te gaan, staan de twee respectievelijk 5 en 4 slagen onder par.

Wouter de Vries was de derde Nederlander die de cut haalde in Spanje. Met twee rondes van par wist hij net aan de cut te voldoen. Voor de amateur Beau Coenraad bleek dit toernooi een stap te ver. Hij noteerde 83 en 80 slagen en liet slechts één speler achter zich in het klassement.

Na twee ronden van het 2024 Alps de Roquetas de Mar gaat Brandon Kewalramani uit de Verenigde Staten aan de leiding met een totaalscore van 9 onder par. Er is een viervoudige gelijke stand voor de tweede plaats op 6 onder par, met Italië’s Mattia Comotti, Frankrijk’s Maxime Legros, Spanjaarden Mario Galiano Aguilar en Marcos Pastor.

Het was opnieuw een prachtige dag die de spelers verwelkomden bij Club de Golf Playa Serena in Almería, Spanje, voor de tweede ronde van het 2024 Alps de Roquetas de Mar. Dit is een nieuw toernooi in de 2024 Alps Tour-kalender. Het spel begon om 8:00 uur lokale tijd vanaf de 1e en 10e hole. De perfecte weersomstandigheden boden de spelers de kans om optimaal te scoren.

De 25-jarige Brandon Kewalramani sloot de tweede ronde van het 2024 Alps de Roquetas de Mar af als leider met een totaalscore van 10 onder par. Na de eerste ronde gisteren stond hij gedeeld derde met 4 onder par (66), terwijl hij vandaag een ronde van 5 onder par (65) speelde, met 6 birdies en 1 bogey. Dit is zijn eerste jaar op de Alps Tour en hij presteert goed sinds het begin van het seizoen. Hij won het 2024 Oostenrijkse Internationale Par 3 Kampioenschap, dat plaatsvond voorafgaand aan de 2024 Gösser Open. Na zijn tweede ronde zei Kewalramani: “Ik speelde vandaag echt solide, mijn putter werkte goed, ik voelde me comfortabel over de putts en mijn ijzer spel was ook geweldig. Ik kon mezelf veel birdie kansen geven en wist deze te benutten. Als ik in de problemen kwam, hielp mijn putter me eruit.”

De 24-jarige Mattia Comotti deelt de tweede plaats na twee ronden van het 2024 Alps de Roquetas de Mar. Hij stond gedeeld derde met 4 onder par na de eerste ronde en speelde vandaag een ronde van 2 onder par (68) met 1 eagle, 3 birdies en 3 bogeys, waardoor hij op een totaal van 6 onder par komt.

Comotti won zijn eerste Alps Tour-titel in het 2024 Memorial Giorgio Bordoni gepresenteerd door AON. Hij werd in juli 2023 professioneel golfer, dus dit is zijn eerste volledige seizoen op de Alps Tour als professional. Na zijn ronde zei Comotti: “Vandaag speelde ik erg solide, vooral mijn lange spel, maar mijn putting was niet zo scherp als gisteren. Over het algemeen is het nog steeds een positieve score. De baan blijkt behoorlijk moeilijk; de scores zijn hoger dan ik aan het begin van de week had verwacht. Het is een baan waar het moeilijk is om een zeer lage ronde te spelen, misschien omdat de greens niet extreem snel zijn of omdat de back nine vrij zwaar is.”

In totaal haalden 43 spelers de cut, die was vastgesteld op 140 (Par).

De laatste ronde van het 2024 Alps de Roquetas de Mar begint om 8:15 uur lokale tijd vanaf de 1e en 10e hole. De laatste groep start om 9:32 uur lokale tijd vanaf de 1e hole.

In geval van een gelijke stand na 54 holes, zal een sudden-death play-off de winnaar van het 2024 Alps de Roquetas de Mar bepalen. De winnaar van het 2024 Alps de Roquetas de Mar verdient € 5.800,00 en 6.525 Order of Merit-punten.

Uitstekende start van Vince van Veen in 2024 Alps de Roquetas de Mar