DP World Tour

BMW International Open: Haotong Li leidt Darius van Driel knalt omhoog in het klassement!

De Chinees Haotong Li blijft de leider in het BMW International Open voor de derde achtereenvolgende dag. Hij zal de laatste ronde ingaan met een score van 20-onder par en drie slagen voorsprong op de Belg Thomas Pieters en de vier op de Engelsman Jordan Smith.

Darius van Driel evenaarde de beste score van de dag met een ronde van 64 slagen! De 33-jarige Nederlander steeg daardoor flink in het klassement en staat nu met 15-onder par op vijf slagen van de leider. Ook Wil Besseling had een goede derde ronde met 67 slagen waardoor hij steeg met 10-onder naar de gedeelde 21e plaats. 

Daan Huizing tot en met de tweede ronde de beste Nederlander in het klassement zakte door zijn 73 slagen naar 11-onder en de gedeelde 14e plaats.

Li evenaarde het parcoursrecord met 62 in zijn opmerkelijke openingsronde op donderdag, voordat hij op vrijdag met 67 slagen de baan verliet en dit nogmaals deed op zaterdag. 

De eagle van Pieters en zijn vier birdies zorgden ervoor dat hij alleen op de tweede plaats kwam te staan en heeft één slag voorsprong op Jordan Smith. “Ik kijk uit naar een heel mooie dag morgen en hopelijk veel birdies”, vertelde Pieters aan de pers.

De Engelsman Smith verlengde een consistente week met zijn tweede ronde van 67 slagen om gelijk in de strijd te blijven en slechts vier slagen van de leiding. Van Driel en Ryan Fox staan op nog een slag terug

Nederlanders door in BMW International Open; Daan Huizing derde!

Foto Darius van Driel door Tomi Natri