Bijzondere Franse golfbanen exposeren op de Amsterdam Golf Show

Waarom niet eens gaan golfen aan de Franse Opaalkust, om te genieten van de frisse zeelucht terwijl je je balletje slaat? Of in de Médoc, waar je na een meer of minder fabuleuze prestatie ontspanning kunt vinden in een lekker glas bordeauxwijn. Meer weten? Deze twee Franse golfbestemmingen geven acte de présence op de Amsterdam Golf Show, die op 21 en 22 april duizenden bezoekers gaat trekken. Nog meer goed nieuws: toegangskaarten zijn gratis te downloaden via de site van het evenement.

Meer dan zestig exposanten zijn komend weekend te vinden op de locatie Amstelborgh–Borchland. Hier wordt voor de twaalfde keer de Amsterdam Golf Show georganiseerd. Naast het KLM Open is dit in Nederland nog steeds de enige gelegenheid om duizenden fanatieke golfers bij elkaar te ontmoeten. En dat ontgaat dus ook de Franse golfaanbieders niet.

Golfen aan de verrassende Opaalkust
Zoals ‘Golf en Côte d’Opale’, een samenwerkingsverband van negen golfbanen met in totaal elf 18-holes en drie 9-holes parcours. De Opaalkust ligt tussen Duinkerken en de baai van de Somme en is een verrassende streek met een kustlijn van 120 kilometer. Zoveel stranden, duinen en rotsen op zo’n korte afstand: voor Nederlanders een ideaal vakantiegebied met prachtige golfbanen, zowel pal aan zee als in de duinen en bossen.

Voor wie het gebied wil ontdekken is een golfpass ontwikkeld. Deze geeft voor 250 euro per persoon het recht om binnen een periode van twee weken zes 18-holes parcours te spelen.

Eén van de mooiste banen ter wereld, in de Médoc
Zuidelijker, op 25 minuten van Bordeaux ligt het Golf du Medoc Resort. Het is een must-try voor iedereen die de combinatie golf-gastronomie-wijnproeven-ontspanning als muziek in de oren klinkt. Dit resort ligt tussen de riviermonding en de oceaan, in een landelijke gebied van 200 hectare, en wordt algemeen gezien als een van de mooiste golfbanen van de wereld. Er zijn twee 18-holes golfparcours – ‘Chateaux’ en ‘Vignes’ – waarvan de eerste nu al drie keer binnen vier jaar is verkozen tot de beste baan van Frankrijk door World Golf Awards. Logeren kan in het MGallery by Sofitel Hotel & Spa en er is ook een uniek trainingscentrum.

Golfen in Frankrijk bezig met opmars
Het golfen beleeft momenteel een opmars in Frankrijk, onder meer omdat het na een eeuw afwezigheid in 2016 weer te zien was op de Olympische Spelen. In 2018 komt de Ryder Cup naar Parijs en ook dat geeft het Franse golf een boost. Meer dan 400.000 Fransen hebben een golfbewijs en bijna twee keer zoveel mensen speelt de sport met enige regelmaat. De green fees voor een dag zijn vergelijkbaar met de gemiddelde prijs in Nederland van circa 50 euro.