Bijna 40.000 euro en Solheim Cup voor Anne van Dam

Wat zal ze nou leuker gevonden hebben het prijzengeld van 40.000 euro of haar kwalificatie voor de Solheim Cup. Anne van Dam eindigde in het Aberdeen Standard Investments Ladies Scottish Open op de gedeelde 6e plaats en kwalificeerde zich daardoor voor het treffen tussen de Europese en Amerikaanse dames.

Van Dam wist met 70 slagen op de laatste dag op 11-onder te eindigen en verdiende exact 37.488.64.

De Thaise Moriya Jutanugarn die na drie ronden de leiding nam in het toernooi zakte na de vierde ronde met 71 slagen naar de gedeelde tweede plaats. De Koreaanse Mi Jung Hur wist met 66 slagen op de laatste dag met 20-onder op de eerste plek te eindigen. Voor haar was er natuurlijk de grootste cheque van ruim 200.000. Jeongeun Lee6 en Jutanugarn verdienden ruim 100.000.

Van Dam zal dus vanaf 9 september in de Solheim Cup spelen. De wedstrijd wordt gespeeld in Gleneagles. Op vrijdag zullen er de foursomes en fourball wedstrijden gespeeld worden. Op zaterdag opnieuw de foursomes en fourball en op zondag zullen de dames hun matchplay spelen.

Naast Van Dam wisten ook Carlota Ciganda en Caroline Hedwall zich te kwalificeren voor de Solheim Cup. Maandag zullen er nog wat plekken weg gegeven worden.

Anne van Dam zakt naar vijfde plek in Schotland